Депутатът и бизнесмен лаконично коментира спирането на процедурата за избор на изпълнители за строежа на магистрала "Хемус"

Депутатът и бизнесмен Делян Пеевски най-сетне проговори два дни след спирането на процедурата за избор на изпълнители на строежа на лот 1 и лот 2 на магистрала Хемус. Една от двете фирми се свързва с името му и именно това беше посочено от премиера като фактор за спирането на процедурата.

"Попитайте премиера дали, като се погледне в огледалото, не вижда Прокопиев и кръга "Капитал"", заяви Пеевски в кулоарите на парламента. 

Думите на депутата са препратка към станалия популярен въпрос, зададен на премиера от българин в Лондон - дали вижда Делян Пеевски, като се погледне в огледалото. Въпросът тогава бе отправен именно заради множеството обществени поръчки, които фирми, близки до депутата печелят, както и заради материала в сп. "Шпигел", посветен на него.

По темата за забраната му да влиза в Турция Пеевски коментира, че още не знае дали действително има такава.

"Не ме притеснява нищо, нищо не съм видял, нищо не отговориха. Като видим, ще говорим", каза Пеевски. Запитан дали решението е атака срещу него, депутатът, който по рано по повода се самоопредели като защитник на българските национални интереси, каза лаконично: "Вие си правете сами изводите". И добави: "Питайте други колеги, които бяха част от нас", намеквайки за новата партия ДОСТ на Лютви Местан, към която мигрираха бившият лидер на ДПС и още петима депутати от движението.

Миналата седмица турски медии съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция. Първоначално от турското посолство потвърдиха формално за забраната. След това обаче нямаше нито официално потвърждение, нито отричане на информацията.

Източник: "Дарик", UReport