Основното им задължение е да изпълняват смъртни присъди чрез отсичане главата на осъдения

Ако имате психопатични и садистични наклонности, нямате проблем с ниското заплащане и Саудитска Арабия ви се струва прекрасно място за живот, правителството на страната може да има работа за вас.

Саудитска Арабия е пуснала обява с осем свободни позиции за изпълнители на публични екзекуции на сайт за търсене на работа, пише "Гардиън".

Нужна квалификация

За длъжността не се изисква каквато и да е професионална квалификация, като основното задължение на онези, които бъдат наети, е да изпълняват екзекуции чрез обезглавяване. Въпреки че предлаганото заплащане е ниско и не дава особена професионална квалификация, желаещите за работата не са малко.

Освен основното задължение, в описанието на работните задължение се допълва, че понякога на служителите се налага да извършват и ампутации, които също се използват като наказателна мярка при по-леки нарушения.

В топ 5 на държавите с най-много смъртни присъди

Държавата, чиито закони се подчиняват изцяло на Шериата, а религиозните групи са изключително силни, като има дори религиозни милиции, е в топ 5 на страните, които прилагат най-много смъртни наказания. Само за тази година вече са обезглавени 85 души, алармират от "Амнести интернешънъл".

Екзекутираните са извършили различни престъпления - от убийства до трафик на наркотици. Последната смъртна присъда беше изпълнена преди по-малко от седмица. От организацията припомнят, че екзекутираните миналата година са били 90. Сред убитите е имало граждани както на Саудитска Арабия, така и чужденци от Йемен, Сирия, Йордания, Филипините и Судан.

Едно от лицата на съдебната система в Саудитска Арабия е палачът Абдулах Бин Саид Ал Биши, който разказва за професията и показва мечовете, с които изпълнява присъдите.

Източник: "Гардиън"