Говорител на властите в Пакистан съобщава, че няма оцелели

Самолет на Пакистанските авиолинии се разби в северната част на страната в сряда, съобщава Би Би Си.

Самолетът е излетял към 15 ч. местно време. Изгубил е връзка с контролната кула 90 минути по-късно, малко преди да трябва да кацне.

На борда на полет PK-661 е имало между 40 и 47 души според различните източници. Местен пакистански полицейски служител потвърди, че самолетът се е разбил. Той твърди, че на борда му имало между 40 и 45 души.

Според АФП, която цитира говорител на авиокомпания "Пакистански международни линии", на която принадлежи машината, на борда е имало 37 пътници, без да се брои екипажа.

Машината трябвало да кацне в Исламабад.

На мястото са изпратени спасителни екипи, каза висш полицейски служител. От армията на Пакистан са изпратили военни и хеликоптери в помощ на спасителните екипи. Времето в района не е лошо, но вече се стъмва, което възпрепятства работата на спасителите.

"Всички тела са изгорели до неузнаваемост, останките от самолета са разпръснати", споделя говорител на властите в Пакистан. Министерството на вътрешните работи изпрати експерти, които да идентифицират жертвите с ДНК тестове.

Според частния новинарски канал GEO TV в списъка с пътниците за полет PK-661 фигурира и името на известния бивш поп певец и настоящ ислямски проповедник Джунейд Джамшед и съпругата му.

Авиокомпанията няма право да изпълнява полети в Европа. Забраната е наложена през 2007 г. от ЕС поради съображения за сигурност.

Източник: АФП, "Дейли мейл"