На Голяма Богородица се хапва пилешко и грозде, но от Kulinaria.bg предлагат да ги обединим в наглед еклектична комбинация
Продукти:
2 картофа
800 г гроздови зърна, без семки
1 с.л. мащерка, ситно нарязана
1 пиле, около 1 кг
3 с.л. зехтин
2 с.л. коняк
2 с.л. разтопено масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесваме коняка и зехтина, разбъркваме ги добре и намазваме цялото пиле.
Слагаме пилето в намаслена тава с гърдите нагоре и го поръсваме с мащерката.
Потапяме гроздето и нарязаните картофи в маслото, изваждаме ги и ги нареждаме около пилето.
Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
Печем около час в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Изваждаме от фурната, разпределяме на порции и сервираме.
Още рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook