Стига с тази кайма, лято е! От Kulinaria.bg ни предлагат да опитаме любимото ястие на котарака Гарфийлд и в постна версия

Продукти:

1 пакет кори за лазаня
150 г гъби
1 тиквичкa
2 чушки
1 глава червен лук
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. зехтин или олио
3 скилидки чесън
0,5 ч.л. розмарин
сос "Бешамел" (приготвя се от 5 с.л. брашно, 5 с.л. масло или олио и 600 мл студено прясно мляко)
по 1 ч.ч. настъргано сирене и кашкавал
1 ч.ч. спанак

Начин на приготвяне:

Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.

Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка. Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина. Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути - или докато покафенеят и омекнат.

Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".

Печем на 200 градуса около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка. Малко преди края настъргваме кашкавала.

Сервираме със свежа салата по избор.

Още рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg.