Изданието за следващата година отбелязва неговия половинвековен юбилей, а на първите кадри шестте красавици позират по бикини, токчета, бели ризи и пуловери

Календарът на "Пирели" се очаква да бъде представен в завършен вид чак през ноември, но британският "Вог" отгръща завесата, като помества няколко кадъра и работни моменти от фотосесиите.

Цветните снимки са дело на Патрик Демаршелие, а черно-белите - на Петер Линдберг, заснел и емблематичния портрет на оригиналните супермодели за корицата на "Вог", януари 1990 г. Той е работил с "Пирели" през 1996 и 2002-ра, а френският му колега - през 2005 и 2008 г.

Пред обектива днес застават шест супермоделки: ветеранката Хелена Кристенсен (самата тя фотографка), "ангелите" на Victoria's Secret Миранда Кър, Алесандра Амбросио и Изабели Фонтана, източноевропейката Каролина Куркова и черната перла Алек Век.

Календарът за настоящата година бе заснет от фотожурналиста Стив Маккъри, известен с портрета на зеленоокото афганистанско момиче от корицата на "Нашънъл джеографик" през 1985 г.

Легендарният календар на "Пирели" (PirelliCal.com) се издава от 1964 г. насам от британския клон на компанията, която е петият по големина производител на автомобилни гуми в света. Тиражът е ограничен до 20 000 бройки, които се разпращат само на ВИП клиенти и знаменитости.

От ляво на дясно: Миранда Кър, Хелена Кристенсен, Каролина Куркова, Алесандра Амбросио, Алек Век и Изабели Фонтана