Финансовият министър обяви, че ГЕРБ няма да се отметне от планираните промени в пенсионната реформа

Над 100 души са се събрали пред сградата на Народното събрание и протестират срещу финансовия минситър Владислав Горанов. Около парламента вече има кордон полицаи, които следят за спазването на реда. Причина за протестите са планираните промени в пенсионната реформа.

ГЕРБ не се отказва от промените в пенсионната реформа

По-рано днес министър Горанов даде ясно да се разбере, че няма да се откаже от планираните промени.

"Не намерихме аргументи за смяна на позицията. Няма нищо лошо в даването на свобода за избор, съгласни сме от 1 януари до 31 март да надградим сегашното предложение и да го подобрим, като е въпрос на дебат как точно ще стане това", обяви Горанов.

Той също така заяви, че протестите не го притесняват. Горанов беше категоричен, че няма никакъв риск пред кабинета.

"Решението ще бъде гласувано във вида, в който е предложено, защото в това общество отлагането на реформите винаги се използвало като повод да не се случва", каза министърът.

Виж още: Отлагат ли спорните промени за пенсионните осигуровки?

Удължен график на Народното събрание

Междувременно парламентът удължи заседанието си до 20.00 часа по предложение на заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Депутатите обсъждат и гласуват на второ четене законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. В дневния ред е и второто четене на законопроекта за държавния бюджет за следващата година.

Първоначално Караянчева предложи работното време да бъде удължено до изчерпване на дневния ред. След реплика от председателстващия заседанието Димитър Главчев, че това е доста амбициозно, предложението беше коригирано - до 20.00 ч.