Двамата простреляни в краката са настанени в болница, спътникът им се издирва, а извършителят - охранител на Алексей Петров - е задържан

Двама души бяха простреляни в краката привечер на столичния бул. "Черни връх", при кръстовището с ул. "Сребърна" до "Хладилника". Малко след 17,30 ч. по тях е бил открит огън от преминаващ автомобил, който след това успял да се отдалечи от местопрестъплнието. 

Единият от пострадалите е бил откаран във Военномедицинска академия с рана в областта на коляното. Вторият ранен, също без опасност за живота, е настанен в Института за спешна помощ "Пирогов". Директорът на СДВР Младен Маринов потвърди, че младежите са криминално проявени, свързани главно с кражби на коли и телесни повреди.

Според БНР имената им са Марио Петров и Григор Илиев, съответно на 30 и 21 години. Скоро беше задържан и извършителят - охранител на външния периметър около офис, който бил провокиран от двамата вербално и с юмруци. Спътникът им, за когото се говори, че първи извадил оръжие, успял да избяга, след като бил пребит от гардовете.

Едната от версиите гласи, че тримата се разхождали в района и са били забелязани от охранители в лек автомобил наблизо. След скандал между мъжете единият от гардовете е стрелял със законно притежаван пистолет. Друга версия сочи, че началото на скандала идва след опит за кражба на лек автомобил.

Недалеч от мола, край който е станал инцидентът, офис има Алексей Петров, атакуван показно в края на октомври. Срещу колата му тогава беше стреляно с гранатомет, но щети имаше само по автомобила.

Нападението тогава породи много въпроси - включително и относно използваното оръжие и боеприпаси, припомня Би Ти Ви. Самият  Петров пък започна свое разследване и обяви награда от 100 хил. долара за информация, която може да доведе до нападателите.

Източник: Би Ти Ви; БНТ; БНР