Бизнесменът предлага парична награда за информация, която може да помогне на разследването на атентата срещу него

След като в края на октомври срещу  бизнесмена и преподавател в УНСС Алексей Петров бе извършено нападение с гранатомет, сега той обяви награда от 100 хил. долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него. 

Това обяви самият той пред журналисти преди началото на днешното заседание на делото срещу него в Специализирания съд.

Петров добави, че анонимността на източниците на информация е абсолютно гарантирана. Той подчерта, че има доверие на разследващите и вярва в благоприятния изход.

Бизнесменът коментира публикациите на някои медии, определили атентата срещу него като терористичен, и в тази връзка заяви, че извършителите трябва да получат заслуженото - "с терористите - като с терористи".

Петров с паралелно разследване по случая

Петров каза, че информацията, която ще му бъде предоставена, ще даде, за да подпомогне официалното разследване на покушението срещу него. Той добави, че води паралелно разследване, което не е алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. Петров каза още, че се надява някой ден да може да отговори на въпроса каква е причината за атентата.

След заседанието срещу Петров в същата зала в Специализирания съд започна делото срещу Златимир Иванов-Баретата. 

Пред журналисти Иванов каза, че днес се е поздравил с Алексей Петров като приятел. В отговор на въпрос кой е стрелял срещу него Иванов каза, че има служби, които трябва да работят по въпроса. Той отрече да се занимава с търговия с наркотици и обвини определени медии, че пишат лъжи за него.

Алексей Петров е основен подсъдим в делото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.

Източник: "Дарик"