Скандалният имам е с повдигнати обвинения за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология

След като беше задържан вчера за 72 часа при акцията "Антитерор", на скандалния пазарджишки имам Ахмед Муса Ахмед беше повдигнато обвинение, предаде БНР.

Официално Окръжната прокуратура в Пазраджик му е повдигнала повдигна обвинение за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология по чл. 108от НК и за пропогандиране и възхваляване на война по чл. 407 от НК.

Информацията е съобщила неговият адвокат Елвира Панкова, като според нея най-вероятно прокуратурата ще поиска удължаване на мярката на Ахмед Муса за неотклонение задържане под стража.

Другите задържани

Същите обвинения ще бъдат повдигнати на още 5 от задържаните по време на вчерашната акция на ДАНС в Пазараджик Пловдив, Смолян и Хасково, ще бъдат повдигнати подобни обвинения, убеден е адвокатът.

Със сигурност сред тях ще са двама мъже, арестувани в пловдивския квартал "Столипиново", в Асеновград и жена, задържана в област Смолян.