Някои от темите на форума: раждането без болка, храненето на бременните, младите майки и бебетата, инцидентите, които дебнат малчуганите през лятото

По време на бременността, а и след това се появяват много въпроси, чиито отговори е важно да разберем. Но за да се получи най-точната и полезна информация, отговорите трябва да са дадени от специалист. И тази година здравният портал "Пулс" събира специалисти в сферата на акушерството, гинекологията и педиатрията под един покрив - на Форума за бременност и детско здраве, насрочен за 25 и 26 април в Интер експо център.

Една от водещите теми на форума е раждането без болка, от която се вълнува всяка бъдеща мама. Темата представя д-р Мариета Искилиева от Медицински комплекс "Д-р Щерев". Лекцията й е още в първия ден на форума, 25 април, когато д-р Искилиева ще разкрие тайните на безболезненото раждане.

За втора поредна година Медицински комплекс "Д-р Щерев" е партньор на Форума за бременност и детско здраве, с цел да помогне за по-добрата информираност на двойките в един от най-прекрасните етапи в живота.

Какво да очаквате от форума?

На специален щанд всички заинтересовани бъдещи и настоящи родители могат да получат информация за грижите за бременни и родилки, предлагани в Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Ще бъдат предоставени информационни материали и подробни разяснения за съдържанието на пакетите за проследяване на бременност, за високоспециализираните прегледи от специалисти по фетална (на плода) медицина, за обхвата на пакета за раждане и следродилни грижи за майката и бебето, за вземането и съхранение на стволови клетки, както и за последващите педиатрични грижи и физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, специално разработени за следродилно възстановяване.

От Медицински комплекс "Д-р Щерев" предоставят възможност на посетителите да се запишат на място за инициативата Дни на отворените врати в родилното отделение и в популярното училище за бъдещи родители към лечебното заведение.

Разбира се, за бременните жени, посетили форума, от Медицински комплекс "Д-р Щерев" са подготвили изненади, които ще се разиграят на томбола.

А какви са наградите?

- Високоспециализиран преглед при сертифициран специалист по фетална медицина.

В зависимост от срока на бременност участниците в томболата могат да избират между първи триместър скрининг тест (11-13 гестационна седмица), фетална морфология 3d/4d (19-23 гестационна седмица) или късна фетална морфология с доплерова ултразвукова диагностика (32-ра гестационна седмица).

- Специални предложения за пробовземане и съхранение на стволови клетки.

Какви са другите интересни теми?

Друга тема, която представена в първия ден на форума, е храненето при бъдещата майка и бебето, както и какво трябва да се промени в храненето на жената след раждането, докато кърми, за да не навреди на себе си и кърмачето и същевременно да може бързо да възстанови фигурата си.

Интересните теми продължават с втория ден от форума, където ще бъдат разгледани летните предизвикателства за здравето на детето - как родителите да предпазят детето от заболяване през лятото или какво да бъде поведението им, за да предотвратят усложненията от високата температура, повръщането и диарията.

Бъдещите и настоящи родители ще получат полезни практични съвети за оказване на първа помощ на детето до получаването на медицински грижи при някои типични за сезона инциденти като ухапване от насекоми, кърлеж, ужилване или травми и рани, получени в процеса на игра.

Повече информация за програмата на форума и възможностите за регистрация можете да получите от интернет страницата на събитието.