Какво да изберем за любимите си хора за празниците

Празниците идват, а с тях идват и въпросите от рода на "А сега какво да купя на..." Понякога знаем какво ще пасне най-добре на човека, когото искаме да изненадаме за коледа, но понякога пада едно грандиозно чудене.

И ако писмата до Дядо Коледа ни дават добри подсказки за децата, при възрастните е малко по-сложно. Освен ако не успеете да накарате приятелите си също да се обърнат към веселия старец, е добре да имате някаква що годе идея какво ще ги зарадва.

Един от начините да направите избора си за подаръци по-лесен е като се обърнете към зодиите. Факт е, че хората от една зодия си приличат по доста неща, защо не и по това какво харесват като подаръци. Ние ви даваме няколко предложения, които биха зарадвали различните представители на зодиакалните знаци.

Овен.

Овните са здрави, енергични и действени, но също така и са практични. При тях е добре да се обърнем към нещо, което хем ще им бъде от полза, хем ще дадат възможност за изява. Най-добър вариант е нещо, което може да се използва всеки ден. Това може да са спортни уреди, може и да е нещо, което просто ще е от полза на представителя на зодия Овен. Най-добре ще е да съчетаете практичното със забавното. Опаковайте го достатъчно добре и ще постигнете подарък, който всеки Овен ще оцени.

Телец.

Телците са зодия, която цени качеството. При тях не можем да минем с нещо, купено в последния момент. При тях най-важният момент е да сме отделили време и внимание при избора на подарък. Друга типична за тях черта е стремежът към уют и комфорт. Подходяща ще е красива картина, изящна ваза или дори нещо от бита, което изглежда добре и върши работа. Ако пък подарявате на жена, бижутата винаги са добре дошли, стига да не са евтини фалшификати.

Близнаци.

Близнаците ценят най-много информацията и общуването с хора. Затова няма и да сбъркате ако за който и да е празник им подарите техника. Няма друг зодиакален знак, който да оценява по-високо електронните джаджи. Близнаците по природа не са техничари, но досегът с нещо, което способства потока на информация и помага да се свързваш с хора на другия край на планетата има магическо влияние над представителите на този зодиакален знак. Опаковката е нещо, което Близнакът подминава с лека ръка, така че няма защо да се притеснявате за това. Друг добър вариант за подарък при тази зодия са екскурзии и пътувания.

Рак.

Много често Раците са колекционери. Те обичат да колекционират разни неща - състезателни колички, марки, колоди карти или лъжички и какво ли още не. Просто намерете страстта на вашия приятел или близък Рак и потърсете с какво да попълните колекцията му. Особено важно е обаче и как ще поднесете самия подарък. Добрата опаковка и личното отношение ще се оценят високо.

Лъв.

Според всеки Лъв в центъра на вселената стои той. Той е щедър, горд, благороден и великодушен и очаква това да се оценява от околните. Блясъкът го следва и такива трябва и да са подаръците за него. Нещо изящно и бляскаво, поднесено в съответната атмосфера (Лъвовете обичат добре режисираните ситуации и имат чувство за драматизъм). За жените едно качествено бижу или скъп парфюм са повече от добър избор. При мъжете пък се ценят подаръците, които показват висок социален статус - хубава вратовръзка, ръкавели с инициали, часовник и т.н. Друг лесен вариант, който пасва и на двата пола, е фотосесия от професионален фотограф. Така всички ще могат да се радват на блясъка на Лъва.

Дева.

Девите са може би най-практичната зодия. Те не обичат подаръци, които ще събират прах и обикновено искат нещо, което ще им бъде от полза. Вариантите в случая са доста - от нещо, което ще им послужи в дома, до красива и стилна дреха. Ако изберете да им подарите книга, също няма да сбъркате.

Виж още: Мисията ви в живота според зодията

Везни.

Везните са интелигентни създания, които обичат знанието. В случая книгите са прекрасен подарък, стига да разберете какво обича да чете този, на когото ще правите подаръка. Друг добър вариант са всевъзможните ръчно изработени красиви предмети. Везните са естети и ще оценят подобаващо, както труда на майстора, така и вашето отношение, когато сте купували подаръка. Ако пък ще подарявате на жена, прекрасно решение са ръчно изработените бижута.

Скорпион.

Скорпионите са страстни и горделиви създания. При тях не може да се подхожда лекомислено към подаръка. Той трябва да е личен (щом е позволил/а да му/ѝ подарите нещо). Разберете какво обича представителят на тази зодия и какво го интересува. Вложете и нещо лично в подаръка, няма да остане незабелязано. Добри варианти са бижута, парфюми, интересна книга или картина, в която има нещо загадъчно. Като цяло нещо, което докосва лично. Каквото и да изберете обаче, опаковайте го добре, тъй като Скорпионите обожават тайните.

Стрелец.

Стрелецът е пътешественик по душа. Всичко, което се свързва с пътувания, как да ги запаметим, как да ги изживеем по-добре и по-пълноцененно, е добър избор. Тук влизат туристически екипировки, фотоапарти, GPS навигация, раници, палатки и т.н. Можете да се обърнете и към нещо нестандартно като подарък - скок с бънджи или пък двупосочен билет за интересна дестинация - Стрелецът сам ще си организира пътуването.

Козирог.

Козирозите са сериозна зодия. Те държат на кариерата, на общественото мнение и на добрия имидж. Доброто им възпитание ще ги накара да приемат всеки подарък, но ако наистина искаме да ги зарадваме, трябва да подарим нещо, което излъчва стил. И тук, както и при лъва, една хубава вратовръзка или игла за нея, са прекрасен подарък. При жените идеален избор са стилните бижута. Те може да не са скъпи, но трябва да изглеждат елегантно и да говорят за класа.

Виж още: Кои са най-красиви сред зодиака, кои - най-силни и кои най-бляскави

Водолей.

Водолеят е откривател, той обича да е първи, да намира нещо, да е преди другите. Представителите на тази зодия ще оценят оригинални и непредсказуеми подаръци. При тази зодия винаги можем да се обърнем и към майтапчийското и да им подарим нещо весело.

Риби.

Рибите са нежни и чувствителни създания, които ценят доброто изкуство. Дали ще е красива картина, книга с поезия, качествен роман или пък просто романтична вечеря, не е толкова важно. Подаръкът може и да не е скъп, а произведението на изкуството да е на познат на 2-3 души автор. Важно е в подаръка да има емоция и да създава сам по себе си емоции.