В момента разчистват падналата скална маса. Огромните камъни се раздробяват с хидравличен чук, товарят се и се изнасят с камиони

"При падането една част от скалния масив е останала горе, много високо, на повече от 50 метра височина. Очакваме да дойдат алпинисти със специализирана техника, с хидравлични крикове,

които да се опитат да свлекат и останалата скална маса

След това ще дойдат и специалисти по взривявания, които да преценят какви действия трябва да се предприемат по още един масив, за да се обезопаси напълно участъкът", каза пред БНР ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от мястото, където пътното платно е затрупано от огромни скални късове.

Инж. Лазаров призова шофьорите, пътуващи от и за Смолян, да карат много внимателно заради опасността от падащи камъни. Само през тази нощ основното алтернативно трасе до Смолян - пътят през Кричим и Девин, е било засегнато от три свлачища, които са били разчистени до разсъмване.

Целият поток на пътуващи от Смолян е пренасочен през обходния маршрут Девин - Кричим

информира диспечерът от автогарата в Смолян,

Цялото движение е пренасочено през Кричим. На автогарата в Смолян няма струпване на хора. Пътниците получават предварително информация, че е променен маршрутът на автобусите.

Виж още: Кърджали продължава да е без вода