Наднорменото тегло на 30-годишната американка Тес Холидей я изстреля до страниците на световните модни списания

Ако гледате индекса й на телесна маса (над 40), ще заключите, че страда от затлъстяване III степен. Мерките й 124-124-132 са далеч от манекенските 90-60-90, а в магазините си търси дрехи над 52-ри размер.

Тес Холидей, която е родила дете преди 10 години, на 20, обаче се е научила да живее в комфорт с килограмите - и тези дни бе обявена от американското сп. "Пийпъл" за първия XL супермодел.

През 2011 г. тя е рецепционистка в зъболекарски кабинет в Лос Анджелис, но първите ангажименти й дават самочувствие и миналата година младата жена се отдава на изцяло на манекенската кариера.

Тес е популярна и с предишната си фамилия Мюнстер, но откакто е сгодена, е приела името на бъдещия си съпруг. Сред причините за успеха й е и нейната активност в социалните мрежи, особено в "Инстаграм", където през 2013 г. слага начало на кампанията #effyourbeautystandards, насочена против предразсъдъците в стандартите за красота.

Кадри от скорошната черно-бяла фотосесия на Тес, заснета от Катрин Харбър

Навремето й казали, че е твърде ниска (165 см), за да демонстрира мода за максидами. Пробивът настъпва чак тази година, когато от лондонската агенция MiLK Model Management я включват в каталога си с по-пищни фигури, а италианският "Вог" я провъзгласява за най-влиятелния топмодел с XL размери.

Сред забележителните й качества, освен чувството за хумор, са многото татуировки по тялото й, вкл. изображения на  Мис Пиги и Мерилин Монро.

Вижте и неотдавнашния репортаж за нея, който й посвети британският Канал 4:

<.p>

Източник: Bulevard.bg