Над 6000 души взеха участие в първия кръг на класацията "Любимите марки"

Над 6000 души посочиха предпочитаните от тях брандове в първи етап от единствената потребителска класация у нас "Любимите марки". Стартът на първия етап от инициативата беше на 12 май и продължи до 26 май.

В този етап потребителите посочваха предпочитаната от тях марка в падащото меню на предварително селектираните 34 категории. Този етап отличи Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли, съобразно потребителския вот.

Вторият етап на инициативата стартира на 3 юни и продължава до 9 юни. Класацията се провежда в три етапа. В подбраните 34 категории всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, е броят на подадените гласове. Вторият етап ще определи челната тройка във всяка от категориите. 

В третият етап, който започва на 16 юни и приключва на 23 юни, се определя крайният победител във всяка от 34-те категории.

Кои са водещите шест най-предпочитани марки във всяка от категориите, може да се види в сайта на класацията.

За разлика от други класации, "Любимите марки" не разчита на жури при номинациите - те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин "Любимите марки" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.