Bulgaria Mall посреща Деня на детето с много изненади, детски усмивки, игри и забавления

Заедно с "Kids.Програмата", театрална група "Деница", театър "ТриЛика" от Москва, Гери Турийска и "Сентиментал суингърс" Bulgaria Mall са подготвили страхотни занимания, които ще продължат през цялата празнична неделя - от 11 до 17 ч.

Празничната програма започва в 11 ч. с куклен театър. Малчуганите могат да гледат постановките "Рибарят и златната рибка" (отличена наскоро с голямата награда на фестивала за деца и младежи "Рошавата котка" - Пловдив) и "Африканска приказка".

Денят на детето продължава с приказки и проекта, създаден от Гери Турийска - "Пощенска кутия за приказки". За 1 юни пощенската кутия на Гери очаква детски приказки. В предизвикателството могат да участват всички деца и възрастни, които имат приказка за споделяне. Текстовете трябва да бъдат изпратени най-късно до 27 май на [email protected].

Най-добрите истории ще бъдат прочетени от специалните гости на Гери в Bulgaria Mall, сред които актрисата Мая Бежанска, водещия на "Големите надежди" Драго Симеонов и малката му асистентка Ахинора.

След "Пощенска кутия за детски приказки" още една фантастична история и музика ще изненада най-малките посетители на Bulgaria Mall.

От 13,30 ч. на сцената ще бъде представен мултимедийният проект "Приказка за вълшебната флейта", който включва книга и диск с най-известните арии от Моцартовата опера, изпълнени на български език, както и аудиодраматизация с участието на едни от най-добрите български актьори: Валентин Ганев, Мая Новоселска, Силвия Лулчева, Мариус Донкин, Параскева Джукелова, Бойка Велкова, Марин Янев и много други.

На 1 юни децата и родителите ще имат удоволствието да чуят някои от ариите на живо, а в историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта ще ги въведе Силвия Лулчева, която ще прочете специално подбрани откъси от "Приказка за вълшебната флейта".

Празникът продължава със суинг за деца, елегантно поднесен и представен от Вера, Деси и Рони от "Сентиментал суингърс". От 14,30 ч. те ще разкажат за радостта, която носи суинг музиката, и ще я демонстрират с едно свое изпълнение. След това в суинг забавлението могат да се включат всички, защото на сцената към дамите от "Сентиментал суингърс" ще се присъединят професионалистите от Lindy Hop, които ще научат публиката как се танцува истински суинг.

Между отделните части от Bulgaria Mall са подготвили забавни игри и изненади с награди не само за децата, но и за техните родители.

Празникът завършва, така както е започнал - с музикален куклен театър с начален час 16, представен от руския театър "ТриЛика" (Москва).

На 1 юни от 11 до 17 ч. Bulgaria Mall е най-забавната дестинация за всички малки и пораснали деца.