Според главата на римокатолическата църква разводът е морално обоснован, когато трябва да се защитят жените и децата от домашно насилие

Поредна стъпка в либерализирането на католическата църква направи папа Франциск, след като призна, че понякога разводът между съпрузи е неизбежен и дори необходим от морална гледна точка, в името на това да бъдат защитени жената и децата от домашно насилие, съобщи Асошиейтед прес.

Според него някои семейства успяват да се справят с проблемите си и успяват да останат заедно, но в други това е невъзможно.

"Децата, не трябва да стават свидетели на скандалите и проблемите в едно семейство, защото те могат да имат тежки и дълготрайни последици за тях. Тези рани остават за цял живот и опитите на много родители да изкупят вината си с материални подаръци, изобщо не постигат целта си, заяви папа Франциск.

Виж още: Папата: Ватикана страда от умствено и духовно вкаменяване

Според него е важно да се окаже нужната подкрепа на такива семейства, за да не стават децата заложници на такива родители.

Това е поредна стъпка към обществото, която папа Франциск прави. Той направи серия от изявления по темата преди църковна среща, която трябва да обсъди и реши дали да бъде улеснена процедурата по разводите и повторните бракове на католиците, както и други деликатни досега теми като хомосексуализма.

Източник: "Асошиейтед прес", news.bg