45-годишният Петър Василев е в тежко състояние след пътния инцидент на 4 срещу 5 август

Областният управител на Разград катастрофира тежко в нощта срещу сряда между селата Самуил и Хърсово. 45-годишният Петър Василев шофирал сам служебния мерцедес с 3 промила алкохол, сочат данните на прокуратурата. В колата не е имало други пътници.

Към 1,15 ч. на километър след Самуил той не успял да вземе десен завой и колата се озовала в близката гора, пречупвайки голямо дърво. Очевидец, който карал зад мерцедеса, повикал полиция.

Василев бил заклещен вътре и трябвало да режат автомобила, за да го извадят. Той е в тежко състояние и с хеморагичен шок, поддържа се на изкуствено дишане и в медикаментозна кома. Настанен е в интензивното отделение в разградската болница с опасност за живота. Има счупвания на глезен, подбедрица и две ребра, открити рани по краката, гърдите и главата. Опериран е белият му дроб, спукан при инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство. Информацията за катастрофата излезе от апелативната прокуратура във Варна, а бюлетинът на ОД на МВР в Разград не съобщи за нея, пояснява в обзорната си статия по темата в. "24 часа".

Не е ясно по какви дела - служебни, партийни или лични, е бил в региона Петър Василев, който е общински лидер на ГЕРБ в Самуил. Имало е някаква сватба, но на кого и къде, само областният управител може да каже, заяви местният депутат от ГЕРБ д-р Валентин Василев.

Източник: в. "24 часа"