Дамите не трябва да бягат от нея. Колкото по-капризни, изменчиви и неразбрани са, толкова по-желани са от мъжете.

Жената е част от мъжа и мъжът е част от жената, затова между тях не би трябвало да има противоречия. Те са създадени, за да се допълват. Но въпреки това често прескачат искри. Защо, какво у дамите дразни мъжете? От години се интересувам от този въпрос и стигнах до следния извод: на първо място те не обичат жените да говорят много. Второ – че все ги питат „За какво мислиш?". И трето, че много харчат. Но и по трите пункта жените не са виновни. Такава им е природата. Да  говорят много е потребност. Имат нужда от общуване - не обичат да са самотни. С разговор опознават света, чувстват се комфортно, за тях той е вид почивка.

 

Мъжете не обичат много приказки, освен ако не се говори за тях самите. Ако са хвалени, могат да слушат с векове. Умната жена така и прави. Защо жените непрекъснато питат „За какво мислиш?" дори по средата на мача? Причината не е, че са егоистки. Те изпитват панически страх от самота. В древността, ако жената останела сама, това означавало смърт за нея и децата й. Мъжът бил жизненоважен не само за продължение на рода. Без него нямало кой да я защити от врагове, от стихии, да отиде на лов за храна. Днес жената не се страхува от глад и разни животни. Може да се справи и без мъж в живота. Но този неосъзнат страх от миналото се крие в нея. Затова, когато мъжът не я гледа, за нея това е знак за опасност. Може би той вече не се интересува от нея? Може би ще я напусне? И тя ще остане сама...

 

Woman

 

Толкова конфликти могат да бъдат избегнати, ако мъжете познават психологията на жената. Ако на въпроса за какво мислиш той отговори: „За теб, за нас двамата, за нашия дом, за нашето пътешествие...". Тогава жената ще е спокойна. Мъжът трябва да й каже, че е до нея. Това е всичко.

 

Следващ конфликт – пазаруването. Той не го понася. А тя ходи с часове по магазините, разглежда, бъбри с продавачите, съблича и облича дрехи... и дори нищо да не си купи, е щастлива. Но в това няма нищо лошо. Напротив: пазаруването удължава живота.

 

Shopping

 

 

Това са доказали в американския университет „Джонс Хопкинс", след изследване на 30 000 души. Може би затова и жените живеят повече. Обяснението е елементарно - обикалянето по магазини е физическо натоварване, изборът на покупка - гимнастика за ума, а когато си купи нещо, тя повишава самооценката си. Затова, ако жената е сърдита, умният мъж трябва да й даде малко пари, а може и повече, и да я пусне на пазар. След като се прибере, няма да я познае.

 

Quarrel

 

Още нещо, което смущава мъжете, а и техните половинки, е прекалената изменчивост и емоционалност. Зигмунд Фройд казва: „Въпросът, който често ми задават, и на който нямам отговор, независимо от дългогодишните изследвания на женската душа, е „Какво иска жената?". Но самата жена не знае какво иска. Днес - едно, утре - друго. За минути може да си смени мнението. Искаш ли вода? Да, Не... Но и за това тя не е виновна. Такава е природата й. Хормоналният й фон.Химическата й лаборатория е така устроена, че всеки месец 4-5 дни тя трябва да търпи хормонален взрив в организма си. Тези дни се наричат критически и жената е нервна и сърдита без видима причина. Мъжете трябва да знаят, че тогава хормоните управляват настроението й. И да изчакат да й мине, за да стане отново ангел. Е, и през останалите дни жената е капризна и свръхчувствителна, но без емоции тя е пълна скука. Онези, които са много спокойни, уравновесени, хладнокръвни и разумни, не са интересни на мъжете. Когато дамите прегърнат своята изменчивост и емоционалност, те удовлетворяват потребността на мъжете от различни жени.

 

Woman

 


Както поетът Хайнрих Хайне е казал: „Жените не си менят характера. Просто у тях всеки ден има нов характер. Но точно това е прекрасно!"

 

Източник: spisanie8.bg