Учени установиха не само най-подходящия ден от седмицата за секс, но и в коя част на деня е най-препоръчително да го правим.

Винаги сме си мислили, че за перфектен секс няма най-подходящо време и най-подходящо място. За да се получи страхотно, влияят толкова много фактори, като най-важни определено са партньорите, че останалите неща ни се струват незначителни. 

Учените обаче нямат умора и изследват ли, изследват. Последното им откритие е, че четвъртък е най-подходящият ден за секс. Разбира се, има си и умно обяснение - според данните в четвъртък човешкото тяло произвежда най-активно сексуални хормони и химията между двамата партньори е много по-силна, отколкото през останалите дни от седмицата, което звучи доста достоверно. 

Същото проучване доказало и че вторник е възможно най-неподходящият ден за секс – не ни забраняват сексуалният акт, но предупреждават за тъжни резултати. 

Четвъртък обаче е широко понятие, има цели 24 часа, от които поне 12 са сексуално активни. Ето защо учените уточняват - правете секс сутрин! Тогава нивата на тестостерон при мъжете са най-високи, а естрогенът при жените е в пет пъти по-висока концентрация.

Проучването е изготвено от Лондонското училище по икономика и политически науки (чудно защо точно те са се захванали с подобно изследване).