Защо наградената дизайнерка на "Лудият Макс: Пътят на яростта" се облича "като клошарка"

Художничката по костюмите на "Лудият Макс: Пътят на яростта" Джени Бийвън не се притесни, че на британските награди БАФТА я определиха като клошарка - и не изневери на стила си.

65-годишната англичанка, която работи в киното от края на 70-те, никога не носи рокли и високи токчета. Именно затова тоалетът й за  бляскавата церемония в Холивуд се състоеше от панталон и кожено яке. В този вид тя прие своя втори "Оскар" след "Стая с изглед" (1985).

Дизайнерката има общо 10 номинации за филми като "Разум и чувства", "Имението Хауърдс Енд", "Остатъци от деня", "Госфорд парк" и "Речта на краля". Работила е и по снимания у нас "Черната далия".

Изглеждам смешно във вечерна рокля, а и гърбът ми не е в добра форма, обясни тя и уточни, че облеклото й за церемонията е съобразено напълно със стила на "Лудия Макс".

Якето от изкуствена кожа било от Marks & Spencer, с кристали "Сваровски" по гърба. Шалът, с който се появи и на наградите в Лондон, пък трябвало да символизира парцал, напоен с бензин.

Репликата за клошарката беше адресирана към нея от водещия на БАФТА 2016 Стивън Фрай, който се принуди да напусне "Туитър" заради обидите, отправени към него след церемонията по-рано през февруари. Двамата обаче уточниха, че са в приятелски отношения.