Докладът за КТБ представлява огромен удар върху България, смята финансовият министър в правителството на Иван Костов

Докладът на одиторите за КТБ вече е факт и ако му вярваме 100%, трябва да кажем, че този доклад представлява един огромен удар върху България като цяло, върху името на България, върху икономиката, защото кой инвеститор може да си помисли да инвестира в страна като България, каза финансовият министър в правителството на Иван Костов Муравей Радев в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" на БНР.

КТБ не е банка

От този доклад стана ясно, че това не е банка и ние не трябва да говорим за нея като банка. Това всъщност е била една каса с много пари, за домашно обслужване и един финансов инструмент за политическа корупция. Това четем в този доклад и тук е мястото на правосъдието, на прокуратурата да разплетат този корупционен политически пъзел на групировката КТБ. Вече говорим за групировка КТБ. 

Банковата тайна

Българското общество трябва да знае какво се случва и главните действащи лица в тази афера. Аз бих подкрепил едно извънредно законодателство, ако е необходимо, което да разкрие точно тези механизми, дори ако трябва да свалят банковата тайна, каза още Радев.

Според него оттук нататък има само два пътя: Единият е вероятно най-близкият до това, което ще се случи, отнемане на лиценза. Вторият възможен изход, вече силно ограничен при тези данни, е спасяването на КТБ.

Виж още: Емил Хърсев: Няма КТБ и няма какво да се спасява