Военният министър и шефът на служба "Военна информация" не са постигнали консенсус по ключови въпроси

Министърът на отбраната Николай Ненчев е издал днес заповед, с която освобождава от длъжност директора на служба "Военна информация" Веселин Иванов.

Мотиви

"С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на Службата, особено по кадровото ѝ развитие, където 39% от ръководния състав е назначен преди 1991 г.", посочва министър Ненчев като основна причина за решението си.

Друг от мотивите за уволнението на директора на службата е нуждата от по-голяма оперативна съвместимост със службите на НАТО.

"Смятам, че много от елементите на това сътрудничество за момента липсват", коментира министърът.

Временно заместващ на длъжността 

За временно изпълняващ директор на служба "Военна информация" е назначен полк. Светослав Даскалов. Министър Ненчев очаква от новото ръководство на служба "Военна информация" да извърши в кратки срокове необходимите реформи, да даде шанс на млади офицери да докажат професионалните си качества и да им предостави възможност да заемат ръководни длъжности, се посочва в съобщението на министерството на отбраната.

В момента има и постъпила информация за нередности в Службата, които трябва да се проверят, и новото ръководство да предприеме необходимите правни действия. Очаквам Служба "Военна информация" да продължи да осигурява навременна и актуална информация, коментира още министърът на отбраната Николай Ненчев.