Популярният тв водещ беше убит на 53-годишна възраст от дрогиран шофьор край търговски център на столичния бул. "Черни връх"

Милен Цветков, който отскоро се завърна с предаването "Алтернативата" по ТВ1, загина на 53-годишна възраст при автомобилна катастрофа на столичния бул. "Черни връх" на Великден, 19 април.

Около 18 ч. той изчаквал червения светофар край "Парадайз център", когато колата му била ударена отзад с голяма скорост от джип, чийто 22-годишен водач бил под въздействието на наркотици. След адския сблъсък и тежките травми Цветков издъхнал в линейката, на път за болницата.

Пред Нова телевизия, където мина голяма част от кариерата му на тв водещ, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев съобщи, че на местопроизшествието е нямало следи от спирачен път, а вследствие на сблъсъка удареният автомобил изхвърчал на 20 метра вътре в кръстовището.

При направен тест за упойващи вещества пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа. Ще бъде образувано досъдебно производство", каза още директорът на СДВР.

По думите му младежът е от София, има шофьорска книжка от 2016 г. и в пътното му досие досега фигурира само едно нарушение. В. "24 часа" разкрива и името на виновния водач - Кристиан Николов. Според изданието той е син на изпълнителната директорка на "Винпром Карнобат", съдружничка на арестувания миналата година алкохолен бос Миню Стайков, а джипът "Ауди Q7" бил нейна фирмена собственост.

Професионалния път на Милен Цветков като телевизионер започва през 90-те години в държавната БНТ: като репортер в студентското предаване "Ку-ку", после в "Тв неделник" и "Отзвук", а също като водещ на новинарските емисии "По света и у нас".

В частната Нова телевизия отива като водещ на сутрешния блок "Здравей, България". През годините води там още новини, сезон 4 на "Биг брадър" и авторски публицистични предавания от типа "токшоу", последното от които беше "Часът на Милен Цветков", спряно окончателно през 2018 г. 

Той бе известен със своя провокативен и нестандартен стил, който никога не оставяше зрителите и събеседниците му безучастни, описват го бившите му работодатели. Именно той е човекът, който поставя началото на политическия сутрешен блок такъв, какъвто го познаваме днес, първи въведе политическите интервюта рано сутрин, а също така даде думата на зрителите чрез откритата телефонна линия в ефир, припомнят от Нова телевизия.

Последното му излъчено предаване за ТВ1, където започна преди по-малко от месец, като се редуваше с журналистката Генка Шикерова, беше в събота, 18 април.

Междувременно Слави Трифонов разкри, че Цветков е трябвало да му гостува в началото на Светлата седмица във вечерното шоу по телевизия 7/8. Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше "Какво става?", и най-важното - беше свободен, написа той във "Фейсбук".