Знаеш ли, че оргазмът на свинята продължава цели 30 минути.

Природата изобилства с интересни факти, свързани с възпроизвеждането при животните, но и не само при тях. Колкото и да сме убедени, че познаваме добре човешката сексуалност, не продължаваме ли да говорим по тази тема с намигане?

За да избегнем това, решихме да се разтършуваме заедно из дебрите на научното и забавното за оргазма. Може да се изненадаш от нещата, които ще прочетеш. 

Никой не е казвал, че е лесно
На повечето жени са им нужни 20 минути стимулация на клитора или G-точката, за да стигнат до оргазъм. Но това не е беля. Статистиката показва, че между 24 и 37% от жените не могат да изпитат оргазъм. Алкохолът, цигарите, емоционалната нестабилност, лекарствата само влошават ситуацията.

Цикъл? О, да
Мъжете са в състояние да изпитат оргазъм по всяко време и на почти всяко място. С нас обаче не е така. Научно е доказано, че най-подходящото време да се предадеш на екстаза е... цикълът. Причината е в повишената циркулация на кръв в слабините през най-тежките дни от месеца. Има начин да ги облекчиш - забрави скрупулите и притеснението.

Още едно от същото, моля 
Много жени са в състояние да изпитат повече от един оргазъм в рамките на няколко минути. Абсолютният рекорд е 134 в рамките на един час, което значи два на минута. Интересен факт е, че някои жени могат да стигнат до оргазъм, докато вършат съвсем рутинни занимания като скубането на вежди, миенето на зъби и чистенето на уши. 

Не изпадай в истерия
Оргазмът лекува не само главоболие. Още в Древна Гърция предизвиквали оргазъм със специален "медицински масаж", за да лекуват състоянията на истерия при жените. Вибраторът е изобретен в края на XVIII век именно с тази цел.