Най-много недвижимости се търсят "под небето на Тоскана"

Крепост на брега на морето, чиито стени са проектирани от Леонардо да Винчи през XVI век, вила на остров Иския, където е отсядал Гарибалди, и сграда с кула, изградена, за да отбранява обитателите си от пиратски нападения - това са само три от над 100 къщи, вили и замъци с историческо минало, - които са обявени за продажба в най-престижните италиански курорти.

Цените на недвижимостите, повечето от които са в отлично състояние, варират от 2 до 45 млн. евро, повечето от тях са в перфектно състояние, съобщават от Lionard.com.

Клиентите за този вид оферти обикновено са чужденци, а италианците никога не надхвърлят 10%. От Купувачите търсят не просто луксозни имоти, които биха могли да намерят навсякъде по света, но преследват и своята мечта за определен начин на живот, обясняват от агенцията.

Виж още: Вилата на "Булгари" продадена за 6 млн. евро

Най-важна в тези случаи е локацията - тя трябва да е наситена не само с красиви гледки, а да крие и богата история, да е била притегателно място за личности от средите на изобразителното изкуство, театъра, аристокрацията и световния бизнес.

В Италия най-търсеният регион е Тоскана, с Форте дей Марми, следван от Аргентарио и Кастильончело. Други крайморски курорти, които се радват на голям интерес, са Амалфийското крайбрежие (обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Портофино и Лигурийската ривиера, Сардиния.

Castello a Livorno например е неоготически замък между Ливорно и Кастильончело, по тосканското крайбрежие.

През юни 1864-та тук на почивка пристига самият Гарибалди, след като кракът му бива тежко ранен в битката при Аспромонте.

Той намира спокойствие и уединение сред портокаловите горички и лозята край хотел "Бел вю", който в началото на XX в. е превърнат в частна резиденция, а днес е луксозна вила с впечатляваща 360-градусова панорамна гледка на италианския остров Иския.

Fortezza sul mare е крайморски замък в Ливорно, италианската област Тоскана, чиито внушителни стени са проектирани от самия Леонардо да Винчи, нощувал тук през 1502 г.

По-късно, през XIX век, имотът е придобит от сестрата на Наполеон - Елиза Бонапарт.

Уникални недвижимости като този замък в стила на архитекта Джино Копеде има на Лигурийската ривиера в Северозападна Италия. 

Прекрасната вила в Портофино на снимката долу, с изглед към Лигурско море, също е обявена за продан.

Постройката е издигната в началото на ХХ век и е обградена от исторически парк, а интериорното пространство се състои от 800 кв. м, разпределени на шест нива.

Богатата й история включва и посещение на US сенатора Робърт Кенеди по време на една от почивките си в региона.

За онези, които предпочитат не толкова уединено място, където да общуват със съседите, Forte dei Marmi е най-популярната дестинация сред някои от прочутите вили в свободен стил по променадата.

Наричат Форте дей Марми "столицата на лукса" по тосканското крайбрежие.

Амалфи е живописен морски курортен град в италианската област Кампания, провинция Салерно. Този величествен замък е построен така, че да устоява на пиратски атаки, а днес е превърнат във Villa Costiera Amalfitana с площ 235 кв. м, разделени на три нива с тераса 500 квадрата и достъп до частен плаж.

Източник: Lionard.com