Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев подадоха оставки

Бойко Борисов потвърди, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е подал оставка и тя е била приета, информира Novini.bg.

Премиерът обаче ще я разпише утре, тъй като Лазаров го е помолил да довърши разследването на убийството на Вероника от Велико Търново. 

Виж още: Андрей Райчев: Изборът на Бъчварова за министър е блестящ

"Чакам утре до обяд да бъде разкрито убийството. До обяд чакам и председателят на ДАНС Владимир Писанчев да подаде оставката си", каза още Борисов при обиколката на новата сграда на Софийския районен съд, намираща се на столичния булевард "Цар Борис III".

Премиерът разгледа новата сграда на Софийския районен съд, придружен от правосъдния министър Христо Иванов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Виж още: Защо Борисов предложи Бъчварова

В 11,30 часа председателят на ДАНС Владимир Писанчев също подаде оставка, информира "24 часа". 

Борисов съобщи още, че вицепремиерът Меглена Кунева няма да отговаря вече за МВР, тъй като за него ще отговаря Румяна Бъчварова. Премиерът посочи, че главният секретар ще бъде избран от министъра на вътрешните работи. 

Борисов заяви, че има вече готово предложение за председател на ДАНС. Той го пази в тайна засега, но гарантира, че ще е съгласувано с всички възможни хора на света. Премиерът беше категоричен, че няма да смени шефа на ДАТО Цветан Китов. 

Премиерът каза още, че е подписал постановление, с което се отпускат 50 млн. лв. за великденски добавки на пенсионерите.