Световноизвестните български боксьори и братя Кубрат и Тервел Пулеви се изправят един срещу друг в екшън реклама с камиони на Volvo Trucks.

Видеото е заснето като продължение или БГ отговор на една от най-добрите кампании на миналата година – тази с епичния шпагат на Жан-Клод ван Дам.

"Всички кадри във видеото са заснети без да се използват дубльори или професионални шофьори. Снимките са направени само за един ден на затворена писта на летището в Лесново. За да се предаде напълно усещането за напрегната надпревара и съвършен синхрон в управлението, освен от земя и кран, част от кадрите са заснети с дрон", посочват от Volvo.

"За нас това беше интересно преживяване като братя, спортисти и българи. Трябваше да покажем концентрацията и дисциплината, които имаме от бокса, и връзката си като братя в необичайна ситуация. Не беше лесно, но беше и много забавно, защото като повечето мъже споделяме страстта към мощните машини. Освен това беше въпрос на чест да представим достойно България в един международен проект", разказват Кубрат и Тервел Пулеви.

Заглавието на клипа "Братята" (The Brothers) е избрано, защото са братя и заради двата камиона във филма – най-мощния камион в света в серийно производство - Volvo FH16 с мощност от 750 к.с. и по-малкия му брат Volvo FН, 500 к.с. Филмът показва синхрона, който може да бъде постигнат от една страна между двама братя, и от друга между човека и машината.

Режисьор е Александър Моллов. "Задачата ни беше много сериозна, най-трудното е да пресъздадеш на лента едно наистина впечатляващо изпълнение на живо, без да се загубят детайлите и динамиката. А това, което успяха да направят братята Пулеви и двата камиона, наистина беше жестоко. В един момент си мислех, че имаме едно съзнание, споделено между четири машини", разказва той.

За да се пресъздаде динамика в надпреварата, при монтажа са използвани кадри с различен ракурс, които се сменят бързо

Музиката е на Светлин Къслев. Гласът зад кадър в българската версия е записан от Кубрат Пулев, а дублажът на английски е направен от актьора Башар Рахал. Освен двамата братя, в клипа участва и международният боксов съдия Сокол Соколов.

Проектът The Brothers е реализиран изцяло от български екип, въпреки че е използван и опитът на международни консултанти. Неслучайно видеото излиза два месеца преди мача на Кубрат Пулев и Владимир Кличко в Хамбург на 6 септември 2014 г

"Това не е просто съвпадение. Съдейки от успеха на The Epic Split, който има над 70 млн. гледания, новият клип може да допринесе и за още по-голяма популярност на Кобрата и българския бокс в световен мащаб. Надяваме се да привлечем колкото се може повече хора към емоцията онлайн, защото тя наистина надхвърля пределите на обикновената реклама и автомобилната индустрия", обяснява Ина Игнатова, маркетинг мениджър на Volvo Group Trucks за България.

А сега, стига толкова думи. Екшън!