Институциите да се събудят, поиска боксьорът, след като спаси младеж, изпаднал в тежко състояние след спречкване в заведение в Студентски град (видео)

По повод инцидента в Студентски град от нощта на 8 срещу 9 март, на който стана неволен свидетел, Кубрат Пулев публикува дълъг постинг във "Фейсбук", където споделя:

"Не е важно, че по стечение на обстоятелствата се оказах на мястото на събитието и помогнах с каквото можах на пострадалото момче. Винаги бих се притекъл на човек в нужда.

Не желая акцентът от поредния нещастен случай да бъде изместван, че аз съм бил там. Не се нуждая от реклама върху гърба на поредната човешка трагедия.

Вярвам, че всеки друг на мое място би постъпил по същия начин.

Инциденти като този се случват от години. Не само в Студентски град, а в цяла България. Умират деца, които бързо биват забравяни, а онези, погубили невинен живот, крачат сред нас безнаказани.

Виж още: Коментар: Законът на приматите

Това трябва да спре. Институциите трябва да се събудят. Органите на реда - полиция, прокуратура, цялата ни съдебна система

да се обединят, да заработят истински, професионално

Не може да има престъпление без наказание. Не може да се избиват нелепо хора, отишли да се веселят. Не може да стоим безучастно докато стотици почернени семейства наблюдават убийците на своите деца на свобода.

Нека всички помним, че никой не е застрахован. Утре на мястото на Кирил може да е вашият син, вашата дъщеря, вашият брат, сестра.

От цялото си сърце желая той да се оправи и да се възстанови напълно, а на семейството му - кураж. Нека Бог да е с вас."

Виж още: Окончателно: Тодор от Враца починал от сърдечно заболяване 

На записи от охранителните камери в заведението се вижда как 23-годишният Кирил, изпаднал по-късно в състояние на кома, нанася удари на двама души, единият от които е със счупен нос след инцидента.

Междувременно от СДВР започнаха специализирана полицейска операция, която обясняват като "част от цялостния план за противодействие на престъпленията в столичния град и следване на принципа за

нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя"

Акцията тече от няколко дни, като, като пунктовете за проверка се определят на база предварителни анализи. Към средата на седмицата са проверени 681 души, 21 от които криминално проявени, а за денонощие са задържани общо 15 души.

За 41 от проверените е установено, че притежават законно оръжие, като едва при четирима то е предоставено за служебно ползване в качеството им на охрана.

Четири автомобила са спрени от движение за установени технически неизправности и един - заради съмнения за интервенция.

С предприетите действия се търси постигане на обществена сигурност, което е една от основните задачи на полицията, уточняват от полицията и призовават да проявяваме търпение и толерантност при евентуални затруднения в придвижването по време на извършваните проверки. 

Виж още: Побой с палка заради клаксон - нищо ново в България

Източник: Фейсбук / Кубрат Пулев