Кои са фразите маркери на агресията

Напрежението е сред най-големите проблеми на градския живот. В ежедневието си се сблъскваме с толкова изнервящи неща, че в един момент може да се окаже, че сме просто тиктакаща бомба от потиснати емоции и спотаена агресия. За да се предпазим от това, трябва да намерим своите начини за изпускане на парата.

Дали ще е фитнес след работа, балансирано хранене с био продукти, медитация, бокс или нещо съвсем друго, което просто да ни отпуска, не е толкова важно. Целта е да запазим възможно най-много от спокойствието си.

Въпреки това ние не живеем сами в този свят. Налага ни се да общуваме и с други хора, а за тях не се знае дали са намерили своя път към освобождаване от агресията. Психологически център "Мобос" извежда 7 индикатора за това, че човекът срещу нас е на крачка от избухване:

1 - "Аз не съм ядосан"
Тази фраза често е съпроводена с троснато, сопнато и игнориращо поведение. Вместо честно да признае чувствата си и да се опита да обясни какво ги е предизвикало, човек непрекъснато повтаря, че не е ядосан, опитвайки да прикрие своето бурно емоционално състояние, но все пак да накара другия да се тревожи за него.

2 - "Както кажеш" и/или "Няма значение"Още един класически пример на пасивно-агресивно поведение. И тук гневът трябва да бъде изразен с косвени средства, а вратата за открит диалог остава затворена.

Виж още: 11 известни парчета, използвани от ЦРУ за мъчения

3 - "Не знам какво имаш предвид" и/или "Не разбирам какво искаш от мен"Това е често използвана фраза когато искаме да отложим нещата. Тази фраза означава, че дадена работа е неприятна на човек и той не иска да я изпълни и е ядосан, че му налагат да я върши.

4 - "Ти просто искаш всичко да е идеално" и/или "Не мога да съм съвършен като теб"
Когато не може вече да отлагаме нещо намираме друг подход. Да обвиним в перфектност този, който ни е възложил задачата.

5 - "Аз мислех, че ти знаеш"
С помоща на тази фраза човек прикрива своята агресия от скриването на информация, която би могла да помогне.

Виж още: Пътят на щастливата жена според Наталия Кобилкина

6 - "Аз само се пошегувах" и/или "Ти не разбираш от шеги"
Тези шеги обикновенно изобщо не са шеги. Така може да се каже всякаква гадост и след това да се добави: "Та аз само се пошегувах".

7 - "Много добре се справи, за човек с твоя опит (квалификация, образование)"
Това е агресия доста лошо скрита под формата на комлимент. Тези "комплименти" се използвата за да обидят или предизвикат неприятни емоции у събеседника.