Разликите в навиците

По какво се различават богати и бедни? Освен по наличието на "тлъста" сметка в банката? Отговор ни дава финансовият консултант Том Корли, който в продължение на 5 години е следил навиците и поведението над 350 "богати" и "бедни" хора.

В неговите наблюдения има информация за това как живеят, как работят и дори как спят. Всичко това той описва в книгата си.

Според Корли "богати" са хората, които печелят най-малко по 160 хил. долара годишно и разполагат с активи най-малко за 3,2 млн. долара. Като "бедни" пък той определя тези с годишен доход под 30 хил. долара и активи за по-малко от 5000 долара.

На сайта си RichHabits.net той очертава няколко от разликите между навиците на богатите и бедните.

Ето ги и тях:

1. Общо 70% от богатите приемат по по-малко от 300 калории от джънк фууд дневно. Общо 97% от бедните приемат по над 300 калории от джънк фууд дневно. 23% от богатите играят хазарт спрямо 52% от бедните.

2. 80% от богатите се концентрират върху постигането на някаква единична цел. Едва 12% от бедните правят това.

3. Цели 76% от богатите правят някакви аеробни упражнения по 4 дни в седмицата, докато едва 23% от бедните могат да се похвалят с това.

4. 63% от богатите слушат аудио книги, докато пътуват за работа, спрямо едва 5% от бедните хора.

5. 81% от богатите постоянно имат списък с неща за вършене спрямо 19% от бедните.

Виж още: За какво съжаляват милионерите

6. 63% от богатите родители карат родителите се да четат по две или повече книги, които не са художествена проза, на месец, спрямо едва 3% от бедните.

7. 70% от богатите родители карат децата си да вършат доброволческа работа в продължение на 10 часа или повече месечно спрямо 3% от бедните.

8. 80% от богатите се обаждат по телефона, за да поздравяват за рожден ден, докато едва 11% от бедните го правят.

9. 67% от богатите записват целите си спрямо 17% от бедните.

10. 88% от богатите четат по 30 минути или повече на ден неща, свързани с образованието или кариерата им, спрямо 2% от бедните.

Източник: Profit.bg