Напоследък все по-често се говори за планираната Европейска Суперлига, в която ще участват най-добрите отбори на Стария континент, а турнирът ще бъде конкурент на Шампионската лига и Лига Европа.

Тази надпревара е сформирана от 15 клуба, които са законните учредители, а в турнира ще могат да участват още 5 отбора, в зависимост от тяхното представяне в преходния сезон. Какви коефициенти се очакват, има ли риск от корупция в мачовете, кои букмейкъри ще предложат залози на Супер Лигата и още интересни неща, ще можете да прочетете в тази публикация.

Европейска Суперлига коефициенти

Предвид факта, че в Супер Лигата ще участват 20 топ отбора от Европа, се очаква конкуренцията да бъде много голяма и респективно, коефициентите на мачовете да бъдат високи. Общо взето силите в турнира са изравнени и няма ясни фаворити и аутсайдери. Разбира се, появиха се и някои съмнения за договорки между клубовете, за които все още не е ясно, дали са просто спекулации или обосновани страхове. Ще има ли черно тото в Супер Лигата, все още не може да сме сигурни.
В букмейкърските среди вече се заговори за ставките, тъй като компаниите трябва да обмислят внимателно техните стойности, заради изравнените сили на клубовете, които ще участват. По-популярните букита няма да се поколебаят да предложат високи коефициенти, а потребителите могат да се възползват от предложения като Bet365 бонус за спортен залог, с чиято помощ да получат допълнителни средства да залагат на двубоите от задаващия се нов турнир в Европа.

Кои бетинг сайтове ще пуснат залози за Супер Лигата?

Говори се, че проектът „Европейска Суперлига“ ще се осъществи в най-скоро време, като една от възможностите е турнирът да започне преди или по време на август месец тази година. На този етап все още няма букмейкъри, които да са обявили твърдото си намерение да пуснат залози на турнира, но не се и съмняваме, че най-известните, сред които Bet365, Bwin, Efbet, Winbet и Palms Bet, ще зарадват играчите предлагайки им залози на мачовете между най-известните тимове.
Разбира се, когато започне новият турнир, медиите ще дадат гласност на събитието, а играчите ще могат да проверят, дали любимият им уебсайт за спортни залози, е включил мачовете от надпреварата. Да, все още има много въпросителни, но сме сигурни, че отговорът няма да закъснее дълго. Феновете вече обмислят посещението на събитието и връщане назад няма.

Какво да очакваме от новия турнир?

На този етап клубовете учредители споделят, че наградите в Супер Лигата ще бъдат по-високи от тези в досегашните европейски турнири. Освен това, се предвижда и финансиране на инвестициите в инфраструктурата на клубовете. Някои футболни експерти и личности пък се усъмниха в корупционни практики, които ще могат да бъдат приложени, за да се стигне до големите изплащания. На този етап обаче повече информация не се дава от специалистите.
При всички положения ще бъде интересно, да разберем дали Супер Лигата има бъдеще, или ще потъне в небитието. В този ред на мисли това лято се очертава да бъде много интересно за привържениците на футбола в Европа, а какво точно ще се случи, предстои да разберем скоро.