Софийски апелативен съд прие частично графологическата експертиза изготвена за тефтерчето на Филип Златанов

Вещото лице Валери Костадинов беше подложен на кръстосан близо час и половина. Според него в тефтерчето единствено и само е писал Филип Златанов, информира Novini.bg

Отпадат съмненията друго лице да е писало във въпросния дневник

Експертът графолог заяви, че е виждал само един работен дневник и не е виждал никакво тефтерче в цвят бордо. Той обяви, че става въпрос за работен дневник, който се състои от 1 до 29 страници, които съдържат ръкописен текст. 

Костадинов беше категоричен, че първата експертиза е правена по оригиналния текст, на място, в следствието. Никога не е изнасял и не е взимал дневника и винаги е работил в кабинет в следствието. 

Виж още: Още за "Тефтергейт"

Апелативния съд му показа справка, на която Константинов се е подписал, че е правил първата експертиза от ксерокопие. Вещото лице обясни, че не е чел документа върху който се подписва, защото е имал пълно доверие на следователя. Графологът отказа да спомене името на служителя от следствието. 

Костадинов заяви още веднъж, че почерка в тефтерчето е категорично на Филип Златанов

В коридорите на съдебната палата вещото лице недоумяваше КОЙ е наложил в общественото пространство, че първата експертиза е правена от ксерокопие на ксерокопие и защо толкова много се експонира в обществото по този въпрос. 

Костадинов няма спомени дали между тези 29 страници фигурират инициалите Д.П.

Виж още: Борисов: Тефтерите на Златанов са фалшиви, затова и изчезнаха