Премиерът сравнява историята с тефтерчетата с костинбродската афера

Премиерът Бойко Борисов подозира, че тефтерчетата на Филип Златанов са фалшиви и затова са изчезнали. Това стана ясно от стенограма от вчерашното заседание на правителството, публикувана на неговия сайт, пише "Дарик нюз".

"Аз моля и правосъдният министър, ако това е вярно, по тези тефтерчета, за които ние много пъти питахме истински ли са и да ни се дадат в парламента да ги видим. Ние още тогава питахме. И фактът, че бяха при Кирил Добрев достигнали, винаги това значи за мен много съмнителна работа. И ако това, което казва Вучков, аз не мога да допусна, че по това толкова обществено значимо дело на някакъв над 60 години човек ще му дадат - само на него - да ги носи в колата си из София, да разкарва тефтери! Това ако е истина, ако съдът или прокурорът са дали по този начин веществените доказателства, не знам дали това трябва да е така", казва Борисов, цитиран от "Труд".

"И съответно говорим за съдебна реформа - може да направиш най-добрата в света, но като изчезнат веществените доказателства, приключва процесът! Този процес е приключил, край! И ако е бил, както Костинброд, фалшифициран през цялото време, вече това при експертизата няма да се докаже", допълва още Борисов.