Актрисата е лице на календара на "Кампари" за 2015 г.

Ева Грийн, която предстои да гледаме в "Град на греха-2", e избрана за основно лице в календара на "Кампари" за неговото 16-о издание. Фотосесията с червени рокли и 12 емблематични коктейла е заснета от Джулия Фулъртън-Батън - първата жена, застанала зад обектива в историята на проекта.

Темата за 2015 г. - Mythology Mixology (Митична миксология) - е вдъхновена от колоритната история на "Кампари". В 12-те месеца са показани класически коктейли плюс малко известни анекдоти, истории и любопитни моменти около всяка емблематична рецепта.

Фотогалерия: Ума Търман обикаля света в червени рокли

"В основата на всеки образ се открива богатата история на тези най-обичани коктейли, но те са представени по ултрамодерен начин, който излъчва оригиналност и стил. Това е невероятно красиво творение и то ясно показва, че макар някои от тези рецепти да са на повече от 100 години, те все още са актуални и харесвани и днес", обяснява Ева.

Въпреки че винаги е имало усещане за непреходност около нашите класически коктейли, получаваме информация от бармани ро целия свят за нарастваща популярност на класически рецепти като "Негрони" и "Американо", коментира от своя страна главния изпълнителен директор на Gruppo Campari Боб Кунце-Консевиц. 

Виж още: Пенелопе Крус е календарно момиче

Календарът на "Кампари" е замислен да прослави тези неувяхващи рецепти и наследството, което те носят със себе си, затова очакваме с нетърпение да го покажем по-късно тази година, добавя той.