БНТ ще направи всичко възможно да реализира песенния форум у нас, уверяват от държавната телевизия

Макар че миналогодишният конкурс беше спечелен от Италия, като първи подгласник България получава домакинството на детската Евровизия 2015.

Официална покана да станем организатори на песенния форум е отправена към БНТ от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

"Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен", коментира новината генералният директор на медията Вяра Анкова.

Фотогалерия: Крисия - най-младата ни музикална звезда

Участието през ноември в Малта беше реализирано от БНТ съвместно с Би Ти Ви, чрез продуцентската компания "Седем осми". Тогава композицията на Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото "Планетата на децата", изпята от Крисия, се класира на второ място в международното гласуване.

Тазгодишното издание е 13-о в историята на детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген.

Досега страната ни е участвала четири пъти в песенната надпревара: с "Бон-бон" (2007 г.), Кръстияна Кръстева (2008 г.), Иван Иванов (2011 г.) и миналата година - с Крисия, на която акомпанираха братята пианисти Хасан и Ибрахим.