10-годишния брат на малкото сирийче, чиято снимка успя да трогне целия свят, е получил твърде тежки наранявания при въздушната атака над дома им

Братчето на 5-годишният Омран Дакнийш, чиято снимка след бомбена атака в Алепо успя да трогне целия свят и да насочи вниманието отново към случващото се в Сирия, почина от раните си. 

Домът на семейството на Омран беше ударен от бомба при атака на правителствените сили или на руски самолети срещу бунтовници в източната част на града, контролирана от опозиционните сили. 

При атаката бе пострадало цялото семейство, включително и 10-годишният Али. 

Лекарят, борил се за живота на Али обясни, че той е получил много тежки вътрешни наранявания, получени след рухването на сградата. 

При бомбандировката в болницата са доведени общо 4 деца, двама мъже и една жена. Именно обаче видеото, на което се вижда как Омран, неразбиращ какво се случва около него, седи кротко в линейката, целият в прахоляк и кръв, успя да създаде вълна от обществено недоволство. 

Особено силна беше реакцията на водещата от Си Ен Ен Кейт Болдуън, която не успя да сдържи емоциите си, докато представяше новината за момчето.

Сучаят с Омран Дакнийш напомни за съдбата на 3-годишния Айлан Кюрди, изхвърлен от прибоя близо до популярния турски курорт Бодрум. Така в интернет се появи популярна картинка с двете деца, озаглавена "Изборът за сирийските деца". 

Izborat za detsata v siriya

 

Източник: Си Ен Ен