Премиерът коментира и независимостта на главния прокурор

"Случаи с богати "социалнослаби" има не само в Игнатиево. Не се съгласявам, че се фокусираме върху това, че те са роми. В квартали като Бояна и Драгалевци също има такива". Това заяви в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

Игнатиево не е отделен случай

"Поинтересувах се от казуса и разбрах, че се работи. Два имота с две къщи са запорирани и съм убеден, че този път ще се стигне до конфискация", коментира той.

Премиерът коментира разследването на румънския му колега Виктор Понта и напомни, че и той "се е разкарвал до прокуратурата, и Станишев също е викан много пъти".

"Лов на вещици лесно се прави. И Орешарски, и Станишев мога да ги подкарам, а после те мен", заяви Бойко Борисов.

Независим ли е Цацаров

На въпрос ГЕРБ ли са избрали Сотир Цацаров за главен прокурор, Борисов отговори категорично отрицателно. "Ако го бяхме избрали ние, Цветанов, той сега щеше да бъде страхлив", поясни премиерът.

Относно това, че Радан Кънев също е заявил преди време, че ГЕРБ и ДПС са избрали Цацаров, Борисов напомни, че не винаги е съгласен с лидера на ДСБ и припомни, че съществуващата коалиция е такава, защото така хората са подредили партиите.

"Сотир Цацаров е независим по смисъла на своята работа", коментира Бойко Борисов.

На въпроса за купуването на гласове, премиерът изтъкна, че не трябва да се правят опити наново да се поправя закона, а той да бъде спазван.

"Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали", каза Борисов.

"В края на краищата йок кармазъ пак го видяхме. Такива знаете ли колко пъти видяхме и чухме? По 17 пъти на ден се вдигнаха приходите от кантарите", поясни премиерът.

Той добави, че в пъти са се вдигнали и приходите от алкохол.

Кмет на София

На въпрос дали ГЕРБ ще излъчи като кандидат за кмет на София Лиляна Павлова, Борисов попита водещите къде са чули това, а те му отговориха, че няма да си издават източници.

Данчето прекрасно се справя в София, допълни още премиерът.

Критици и комици

Той коментира още и имитациите, които актьорът Ненчо Балабанов му прави, както и карикатурите на Христо Комарницки. Според него 20 от 30 карикатури на месец са свързани с него. "Ама аз не съм толкова дебел, колкото той ме изкарва", поясни премиерът.

Няколко пъти съм хващал Ненчо Балабанов, призна Борисов и напомни, че от 15 години го имитират. "Справя се обаче добре. Хванал ми е някои реплики", допълни той.

Източник: Нова телевизия