От телекома обявиха, че през настоящата година във фокуса на социалната им политика са децата

Близо 390 хил. лв. е общият размер на даренията, които "Мтел" и служителите им са осъществили през изминалата година. От тях 89 хил. лв. са отишли за каузата приемна грижа, която компанията подкрепя вече три поредни години.

Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия. Сумата включва средства от специалната кампания, в която телекомът отделя като дарение по 1 лев от стойността на над 30 модела от най-търсените смартфони.

Пари се събират и в дарителски касички за проекта,

разположени в магазините на "Мтел", а друга част от сумата е дарена от самата фирма. "Мтел" направи приемната грижа кауза и на своето коледно парти за бизнес клиенти, като дари сума в нейна подкрепа за всеки гост, които присъства на празника. 

През настоящата година с подкрепата на телекома Националната асоциация за приемна грижа, които са партньор на инициативата "Приеми бъдещето", осъществиха летен градски лагер за деца от приемни семейства и организираха четири конференции за приемната грижа.

В началото на декември "Мтел" предостави нови начини за осъществяване на дарения. Клиентите на телекома вече могат да дарят и директно на каса -

при осъществяване на покупка или заплащане на сметка

Сърдечно благодарим за подкрепата на клиентите и служителите на "Мтел", които вложиха усилията да популяризират приемната грижа и да набират средства за децата, чиято съдба често не е лека, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

Той обясни, че набраните средства ще бъдат инвестирани в дейности, подкрепящи развитието на деца и младежи, както и за превръщането на приемната грижа в желана и предпочитана от обществото дейност.

32 хил. лв. идват от работещите в компанията - отделени за дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

За пета поредна година "Мтел" подпомогна реализирането на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Чрез ежегодната дарителска програма "Мтел еко грант"

пет екопроекта получиха финансиране на обща стойност 50 хил. лв.

Те са насочени към проекти в областите "Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове" и "Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие".

С 48 хил. лв. "Мтел" е поддържал дългосрочните си социални проекти, обединени от идеята за приобщаване и социализация на хора в неравностойно положение - осиновеното от компанията семейство от SOS Детски селища в Трявна и обучението на кучета водачи за незрящи от фондация "Очи на четири лапи".

40 хил. лева са средствата, с които "Мтел" подкрепи сънародниците ни, които през 2014 г. пострадаха от наводненията в страната. 

Сумата, която телекомът отдели за проекта "Мтел талант",

който поощрява таланта и способностите на българските деца, е 33 хил. лева. Благодарение на тези средства ученици от Бургаската английска езикова гимназия получават класна стая на открито, а техни връстници от Софийската математическа гимназия представят България на математическо състезание през февруари в Харвард.

През годината "Мтел" помогна и за осъществяването на различни културни и социални проекти, като общата сума на дарението е достигнала 97 551 лв.

Мисията ни е не само да предлагаме висококачествени услуги и продукти на своите клиенти, но и да работим за развитието и благосъстоянието на обществото, както и в грижа за природата и своите служители, обясняват от компанията.

"Поколение с бъдеще"

се нарича платформата, която обединява социалните инициативи на "Мтел" през настоящата 2015 г. Телекомът насочва усилията си към подкрепа на подрастващите в четири направления: "Спорт с бъдеще", "Образование с бъдеще", "Природа с бъдеще" и "Приеми бъдещето".

Всички те ще поставят младите в центъра на инициативите, подкрепяни от "Мтел", с амбицията да им осигурят устойчиво развитие, повече възможности за изява на талантите им, независимо дали са в областта на науката, спорта или културата, коментира Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в "Мтел".