Учени доказаха, че тя не е виновна за "биреното коремче".

Германски учени развенчаха мита за „бирените коремчета". В Института по човешко хранене в Потсдам са били изследвани повече от 20 000 души, които са приемали бира в малки, средни и по-големи количества. Оказало се, че няма видима разлика в мастните натрупвания по бедрата и ханша, пише novini.bg.

Тенденцията у нас, наложила се през последните години, е срещата на „по чаша бира" да бъде почти равнозначна с тази на кафе. Крайните любители на кехлибарената течност дори не я определят като алкохол. Според други обаче възможното натрупване на мастни образувания в областта на ханша не се дължи толкова на бирата, колкото на добавките към нея.

„В Европа много нации пият бира и бих казала, че това е една много полезна напитка – освежаваща, докарва разкошен сън, успокоява нервите и предизвиква отделянето на повече урина. Но това дали ще направите шкембенце в никакъв случай няма да зависи от нея. Всеки алкохол съдържа много захари, но зависи от количеството приета бира, как и с какво е приета и кога", обясни диетологът д-р Милка Жижанова.