От телевизията обясниха, че продуцентите от "Глобал вижън” са предпочели да прекратят взаимоотношенията си с медията

"Господари на ефира" и "Пълна лудница" бяха свалени със замах от програмата на Би Ти Ви и останалите канали на bTV Media Group, включително онлайн. Това беше обявено и влиза в сила от днес, 6 април.

Шоуто за гафове, което наскоро отпразнува деветия си рожден ден, тръгна по Нова телевизия, но през 2009 г. се премести в Би Ти Ви, заедно с "Пълна лудница", което първоначално пародираше други предавания и турските сериали, а в новите си сезони наложи успешни комедийни персонажи като Жоро Бекъма, мама Божка, Марчето, Карфиол Петров, Спартак Тишански - и бе похвалено като "антидепресант" от тв критика на вестник "Култура".

Жорето и мама Божка - Димитър Рачков и Мария Сапунджиева

"До това се стигна, след като Би Ти Ви официално изиска от "Глобал вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения", се обяснява в официално съобщение на медията.

Марчето, Карфиол Петров и Спартак Тишански - Мария Игнатова, Герасим Георгиев-Геро и Румен Угрински

"Независимо от факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира” за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009-март 2010, когато предаването стартира в ефира на Би Ти Ви (Източник: GARB, TG18-49) и независимо от увеличаващите се финансови ангажименти на медията по отношение на предаванията, Би Ти Ви продължи да изпълнява коректно своите задължения", се казва още в съобщението.

Първите адреналинки Теди и Ени - с първите "господари" Зуека и Кръстев, които трябваше да застъпят отново като водещи от началото на април 2012

"Въпреки огромните инвестиции, които bTV Media Group направи в предаванията "Господари на ефира” и "Пълна лудница” през последните няколко години, колегите от "Глобал вижън” предпочетоха да прекратят взаимоотношенията си с медията. bTV Media Group приема този факт за даденост и им пожелава успех", заключават от Би Ти Ви.

Рачков и Игнатова, които са тандем и в живота, са били заедно и водещи на "Господари на ефира"