Компания от такъв мащаб би внесла през първата година над 10 млн. лв. вноски и такси, сочат изчисленията

Административни пречки, вкл. и някои технически въпроси, са пречили до момента на bet365 да завърши процедурата по лицензиране и да стартира услугата си за България. Една от най-големите компании за онлайн хазарт в света е в процедура по лицензиране у нас от близо две години, а положителни решения за издаване на лицензи бяха взети през август м.г. 

Сега от оператора изразяват увереност, че към момента всички трудности са преодолени, и се надяват в скоро време процедурата по издаване на лиценза да бъде финализирана.

Макар и разочаровани от забавянето, bet365 уточняват, че са продължили да работят в тясно сътрудничество с Държавната комисия по хазарта през цялата процедура по лицензирането.  

"Вече значителен период от време полагаме видими усилия да пуснем на българския пазар наши лицензирани услуги - заявява говорител на bet365. - Оптимисти сме, че днес всички технически препятствия са преодолени и сме уверени, че вече отговаряме на всички лицензионни изисквания - вкл.

сме заплатили всички лицензионни такси в размер общо над 500 хил. лв.

Накратко, надяваме се, скоро да можем да предложим широката гама от наши лицензирани продукти на българския пазар. 

Вярваме, че това, глобален лидер като bet365 най-накрая да приключи лицензионната процедура, ще изпрати важно послание към другите международни оператори, към Европа, а и към международната бизнес общност като цяло, че България е "място, където те могат да правят бизнес" с равни условия за всички участници на пазара и регулаторен режим, отговарящ на най-високите международни стандарти.

Това ще е само от полза за България и нейните граждани - навлизането на bet365, не само ще създаде здрав, конкурентен и печеливш пазар, от който да се възползват местните потребители, но и ще донесе сериозни данъчни постъпления на българската хазна чрез заплащането на вноски и лицензионни такси в големи размери." 

В подкрепа на лицензионния процес bet365 са предприели мерки за ограничаване на достъпа на български потребители до домейна bet365.com. Оценки, базирани на опита в други държави от ЕС с подобна численост на населението и сходен брутен вътрешен продукт (БВП), показват, че оператор като bet365

би внесъл през първата година над 10 млн. лв. вноски и такси 

"Политиката на bet365 е да се лицензира и да заплаща данъци в европейски държави, където има регулаторен режим, отговарящ на европейските изисквания и позволяващ развитие на дейността от търговска гледна точка - допълва говорителят на компанията. - Като резултат това е една от най-лицензираните и регулирани хазарти групи в света с лицензи в различни държави, сред които Великобритания, Дания, Испания, Италия, Ирландия, Гибралтар, Малта и Австралия.

bet365 очаква скоро да може да предоставя своите продукти и услуги на българските потребители, след приключване на процеса по лицензиране от Държавната комисия по хазарта."

bet365 е основана е през 2000 г. и се разраства до днешните 2900 служители с над 22 млн. клиенти по целия свят. Групата има офиси във Великобритания, Гибралтар, Австралия и Малта, а глобалните й годишни приходи за последната финансова година надхвърлиха 2 млрд. евро.

Източник: bet365