Дребни поведенчески навици, които разкриват за нас много повече, отколкото си мислим

Доброто впечатление е ключово, както за личния живот, така и за професионалните ви взаимоотношения. Затова е от изключителна важност да постигнем положително отношение от важните нови запознанства. И ако можем да контролираме това, което казваме и как се държим спрямо хората, трябва да сме наясно, че освен това има редица други дребни фактори, които изграждат образа ни, но ние не можем да ги видим сами. 

Това често са дребни детайли, които обаче правят голямо впечатление. BrightSide изброява 7 такива фактора, които са невидими за нас, но говорят много на околните за личността ни: 

1. Начинът, по който поздравяваме другите

Силното здрависване може да ви подскаже, че човекът срещу вас е екстроверт, който обича да изразява ясно своите емоции. Ако някой постави ръка на рамото ви, когато се срещне с вас, най-вероятно или ви харесва искрено, или е своеобразен манипулатор. Ако хване ръката ви и с двете си ръце, този човек се кани да поиска нещо от вас или да ви предаде някакво съобщение.

2. Колко често ровим в телефона си

Колкото по-често един човек проверява своя телефон, то толкова повероятно е той да се чувства депресиран или да търси външна стимулация.

3. Селфитата

По правило хората, които държат камерата отдолу, когато се снимат, имат позитивна гледна точка на света около тях. Онези, които са прекалено сериозни или отговорни, рядко позволяват на другите да знаят какво правят чрез социалните медии. Освен това те често се снимат по такъв начин, че другите да не могат да разберат къде всъщност се намират.

4. Как се държим, докато се храним

Хората, които режат на малки парченца всичко в чинията си, обикновено се стремят към дълготрайни връзки и се опитват да живеят живота си по свои собствени правила. От друга страна, онези, които смесват всички части на своето ястие, без значение що за деликатес хапват, най-вероятно имат силен характер. Освен това поемат повече отговорности. Хората, които изяждат храната си бързо, са добри в мултитаскинга, характеризират се със своята компетентност на работното място, рядко изпускат краен срок и винаги са с една крачка напред. Хората, които се хранят бавно, живеят в настоящето и знаят как да се наслаждават на живота.

5. Как ядем пуканки

Изследванията показват, че интровертите изяждат внимателно всяка пуканка по отделно. Екстровертите от своя страна обичат да хапват с цели шепи.

6. Какво кафе обичаме да пием

Еспресото е любимата напитка на лидерите, докато онези, които ги следват, пият двойно еспресо. Хората, които обичат лате, често имат проблем с взимането на решения и подхождат по-спокойно към всичко. Онези, които са социални и креативни, предпочитат капучино. По-приключенски настроените пък - фрапучино. Чистото кафе пък е характерно за хората с директен подход в живота. Те рядко правят нещо извън рамките на нормалното. Хората пък, които търсят нови изживявания от време на време, добавят захар и сметана към своето кафе.

7. Накъде гледаме, докато пием

Хората, които гледат в дъното на своята чаша, често са по-фокусирани и замислени. Те нямат склонност да се отнасят в мечти. Онези, които гледат над чашата, се влияят по-лесно от останалите и често са немърливи. Същевременно обаче са и много по-наясно с онова, което се случва в света около тях. Ако човек затваря очи, когато пие, може би изпитва някаква болка и дискомфорт и търси начин, по който да се отпусне.

Източник: BrightSide