Няколко начинания, които не изискват сериозен капитал и време, а само здрава работа и правилния подход

Писнало ви е от обикновената ви всекидневна работа, а мотивацията ви да продължавате да ходите се изразява само и единствено в месечната заплата. Нямате нищо против малко риск в живота и усещането ви е, че единственият шеф, който трябва да имате, сте самите вие. Да, най-вероятно е време да започнете собствен бизнес.

Ако имате вече идея за собствен бизнес, всичко е ок. Просто трябва да съберете нужния капитал и да започнете с изпълнението. Но ако нямате, там идва проблемният момент. Inc.com представя идеи за нов бизнес, които можете да започнете възможно най-скоро с най-малко планиране и възможно най-малко начален капитал. 

Ето ги и тях: 

1. Студио за медитация

Медитацията не е чак толкова разпространена, но с реклама на правилните места, добра локация на самия салон и ориентиране към подходящи таргет групи, нищо не е невъзможно. Единственото нужно е стартов капитал и умения да се рекламирате. Наемате пространството, аранжирате така, че да действа отпускащо и след това се отдавате на привличане на клиенти. Ако имате късмет, скоро ще се наслаждавате на успешен малък бизнес.

2. Консултантски услуги

Всеки има поне едно поле на професионалната активност, в което може да се нарече професионалист. Ако експертизата ви е солидна, имате с какво да я подплатите (сертификати, дипломи, трудов стаж в областта), можете да се пробвате и като консултант. За целта ви трябват просто доста връзки и подход към потенциалните бъдещи клиенти. 

Виж още: Пет идеи за нов бизнес, които не изискват голям начален капитал​

3. Тестър на код

Софтуерните компании имат нужда от тестове за качество на продуктите си. Реално работата се изразява в това да намирате бъгове в тях, седейки си вкъщи. Ако намерите още няколко души, които да го правят заедно с вас (или вместо вас), а вие търсите клиентите и менажирате цялата работа, ще имате пред себе си един доста добър стартиращ бизнес. 

4. Онлайн търсене на данни (рисърч)

Може да звучи трудно за вярване, но все още на твърде много въпроси не може да се намери прост и точен отговор само със сърфиране в Google. Масово компании, адвокати, специализиращи се в корпоративното право, както и специалисти по писане на проекти, имат нуждата от солидни количества информация - събрана и структурирана по пригледен и лесен за възприемане начин. Ако имате търпението да се научите да боравите със специализирани бази данни, нищо не ви пречи да се пробвате в тази сфера. 

Виж още: 4 съвета, преди да стартирате нов бизнес​

5. Фирма за почистване

Все повече офиси се откриват в големия град, а качествените фирми за почистване не са чак толкова много. Вярно, ще трябва да вложите пари в закупуване на техника, да наемте добър персонал и най-вече - да намерите клиенти, но поле за развитие в тази ниша има. 

6. Домашна гурме кухня

Винаги можете да стартирате с нещо просто - вкусна (био - за повече хипстърия и тежест) домашна торта. Прекрасен отговор на тортите в супермаркета или на тези от големите сладкарски къщи. А ако се вложи добър маркетинг в идеята, можете да превърнете любовта си към готвенето на вкусни и изчанчени неща, в малък и добре работещ бизнес. 

Виж още: Тест: Да започна ли собствен бизнес?​

7. Създайте си онлайн магазин

Подберете тематика на магазина, поръчвайте стоките от китайски сайтове с огромно намаление и готово. Изисква се капитал за изготвянето на сайта, за реклама и евентуално за някои стоки, с които официално да стартирате магазина. Останалото е много активност онлайн и популяризиране на идеята. 

Източник: Bulevard.bg / Inc.com