Американски експерти анализираха какви грешки допускат мъжете при боравенето с презервативите.

1. Презервативът се поставя късно. От 17 до 51,1% от допитаните мъже го слагат в най-разюзданата фаза от общуването с жената. Това има някакъв смисъл, ако не искаш забременяване, но от инфекция няма как да ви спаси.

2. Разпъват го целия, преди да го сложат. С такова умение се похвалили от 2,1 до 25,3% от допитаните. Те го разпъват целия на дължина, а след това го слагат както една жена си обува чорапогащника. Кой знае, може би така търсят допълнително удоволствие?

Виж още: Как да свършите заедно

3. Оставят вътре въздух. От детските си години всеки знае, че върхът на презерватива трябва да остане свободен, а след като се надене, върхът трябва да се натисне с пръсти, за да не остане там въздух. Иначе къде ще се дене семето. Да, ама не, както би казал Петко Бочаров - от 24,3% до 41,6% мъже признават, че не са правили това по време на последния си секс.

4. Късно го махат. 31% от мъжете твърдят, че след еякулацията не бързат да излязат от партньорката, като по този начин рискуват да нарушат херметичността на защитната конструкция: пениса спада, а презервативът – не. С една дума, не протакай.

Виж още: Когато сексът стане скучен

5. Отварят опаковката с остри предмети. Броят на умниците, които отварят презерватива с остър предмет не е голям – от 2,1 до 11,2%. И все пак се срещат и такива, които не вдяват, че ако ножът скъса опаковката, още по-лесно ще среже и презерватива.

6. Не го оглеждат преди използването. Естествено, че не става въпрос да се оглежда за дупки. Но все пак е хубаво да се погледне срокът на годност, не е ли разкъсана опаковката, има ли някакви повреди върху самия презерватив. 74,5% от мъжете не обръщат никакво внимание на всичко това.

Виж още: Къде гледат жените всъщност

7. Неправилно съхранение. Презервативът не обича пряката слънчева светлина или държане в портмонето или портфейла – и в двата случая латексът може да пострада. Незапознати с това правило са от 3,3 до 19,1% от лицата.

8. Слагане наопаки. От 4 до 30,4% твърдят, че понякога слагат презерватива от погрешната страна, после го обръщат както трябва, но пак го слагат. Но от такива манипулации върху външната страна на презерватива може да остане предеякулат, съдържащ сперматозоиди.

Виж още: Десет признака, че един мъж си пада по вас

9. Не се ползва смазка. Онези, които обичат да удължат насладата, трябва да знаят, че смазката на презерватива не е продължителна, а без нея той се къса. Необходим е допълнителен лубрикант, съвместим с латекса. От 16 до 25,8% от допитаните признаха, че за тях това е новост.

10. Повторно използване. Да,... срещат се и такива икономични екземпляри – те са от 1,4 до 3,3%. Струва ли си да говорим за тях?

Виж още: Най-култовите изказвания на Наталия Кобилкина за секса

Източник: Rozali.bg