Във втория филм по хитовата трилогия Катнис Евърдийн участва в 75-ите юбилейни Игри на града - нещо като "ВИП брадър All Stars"

Дженифър Лорънс, която наскоро спечели "Оскар" за главна женска роля с "Наръчник на оптимиста", позира на нов плакат като Катнис Евърдийн в пищна бяла рокля, напомняща тоалета й от "Диор" на холивудската церемония

Фотогалерия: Роклите на "Оскарите 2013"

Екранизацията по бестселъра на Сюзан Колинс "Игрите на глада" се превърна в третия най-касов филм в САЩ за 2012 г. и спечели милиони фенове по света, които с нетърпение очакват продължението "Възпламеняване", в кината по света и у нас от 22 ноември.

Във втория филм, който има и нов режисьор - Франсис Лоурънс, Катнис (Дженифър Лорънс) и Пийта Меларк (Джош Хътчърсън), поемат на традиционна обиколка из всички окръзи на държавата Панем като победители в 74-ите Игри на глада. 

Виж още: Горещи клипове от режисьора на "Възпламеняване"

Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт, а междувременно в Капитола се подготвят 75-ите юбилейни Игри на глада, провеждани веднъж на четвърт век.

Плакатът на новия филм с брошката на сойката присмехулка - емблема на Катнис и пожара на бунта, разгорял се в Панем

Преди дни в блога CapitolCouture.pn създателите на филма представиха серия плакати с познатите герои и някои от новите действащи лица.

На екрана се завръща екипът на Катнис и Пийта, който ги придружава в турнето: Елизабет Банкс в ролята на екстравагантната Ефи Тринкет, Уди Харелсън като ментора Хеймич Абърнати и рокзвездата Лени Кравиц (стилиста на Огненото момиче - бунтаря Цина). 

Виж още: Рекорд плюс някои модни факти за "Игрите на глада"

Лиъм Хемсуърт отново играе Гейл от Окръг 12, Станли Тучи е водещият на преките предавания Цезар Фликерман, а ветеранът Доналд Съдърланд - президента Сноу.

Сам Клафлин ("Снежанка и ловецът", "Карибски пирати: В непознати води") е една от новите звезди в поредицата като Финик - интелигентният и харизматичен представител на Окръг 4, спечелил Игрите на глада едва 14-годишен.

Младата Джена Малоун ("Sucker Punch: Измислен свят") беше представена в ролята на Джоана Мейсън, победителката от Окръг 7 - една от най-младите участнички в юбилейното издание, но и сред най-опасните състезателки заради своите психологически умения.

Третият нов персонаж, представен със собствен плакат, е Бийти - трибутът от Окръг 3 по прякор Волтс, който се играе от Джефри Райт ("Казино Роял").

Режисьорът Франсис Лоурънс на снимачната площадка на "Възпламеняване"

Освен изброените актьори, в "Игрите на глада: Възпламеняване" ще видим още Стефани Ли Шлунд ("Последната песен") като професионалния трибут Кашмир от Окръг 1 и Алън Ричсън в ролята на нейният брат Глос.

Тв актрисата Мария Хауел (сериала "Дневниците на вампира") играе победителката от Окръг 11 Сийдър, а другият трибут от същия окръг, спечелил 45-ите Игри на глада", е Чаф (Роджър Мичъл, "Битка Лос Анджелис").

Сред новите участници в продукцията са още Бруно Гън (сериала "Бягство от затвора") в ролята на професионалния трибут Брут и Мита Голдинг (сериала "От местопрестъплението") като известната със своята жестокост Енобария - и двамата победители от Окръг 2.

Актрисата Лин Коен ("Мюнхен") играе 80-годишната Магс, менторка на Финик и някогашна победителка от Окръг 4, а познатата от"Криминале" и "Кралят на рибарите" Аманда Плъмър се присъединява към екипа като особнячката Уайърс с прякора Нътс. 

Новият гейммейкър на 75-ите юбилейни Игри на глада е Плутарх Хевънсбий, в чиято роля влиза Филип Сиймур Хофман, носител на "Оскар" и номиниран тази година в "Учителят".

Филип Сиймур Хофман и Хоакин Финикс (на втори план, вляво) в The Master, който, освен академични номинации, им донесе и актьорския приз от Венеция 2012