Морската столица е седмият град, където телекомът предоставя услугите си - след София, Стара Загора, Русе, Сливен, Банско и Плевен

Телекомуникационният оператор "Макс" предлага от 16 октомври своите услуги за супербърз 4G мобилен интернет и във Варна. Включването на морската столица към първата и единствена у нас търговска 4G LTE мрежа е в изпълнение на плановете на оператора за 50% покритие на градското население до края на 2014 г.

Потребителите във Варна могат да избират от абонаментни планове, осигуряващи високоскоростен мобилен интернет със скорост на сваляне до 75 Mbps, обяви главният маркетинг директор на "Макс" Мария Тойчева на пресконференция.

"Пускането на 4G LTE във Варна е особено важна стъпка за нас, която показва, че реализираме плановете си за стабилен растеж. Нашата цел е постигане на 50% покритие на градското население до края на годината. Вярваме, че хората имат нужда от мобилен интернет от най-ново поколение и интересът към 4G услугите ни е доказателство, че това е бъдещето на мобилния интернет в България", каза Тойчева.

Варна е седмият град - след София, Стара Загора, Русе, Сливен, Банско и Плевен, - където "Макс" предоставя услугите си. Операторът предлага разнообразни абонаментни планове за 4G мобилен интернет, със срочен договор и неограничен интернет трафик, както и възможност за закупуване на 4G таблети.

В момента има промоция с 4G таблети LG G Pad 8.0, която важи до 31 октомври. LG G Pad 8.0 се предлага на цена 99 лв. с 2-годишен договор на план Easy Tab 35B, с включен неограничен трафик и 35 GB месечно на максимална скорост (до 75 Mbps при даунлоуд).

За всички, които нямат 4G таблет или телефон, "Макс" предлага устройства за 4G LTE достъп - USB модем, мобилен WiFi рутер (бисквитка) и WiFi рутер, които приемат 4G сигнала от мрежата и дават възможност услугите да се използват на таблети, смартфони, лаптопи, компютри, като бисквитката и рутерът дават възможност за едновременно свързване на до 10 устройства

"Услугите ни са съобразени с потребностите на нашите клиенти, които се нуждаят от бърза и надеждна мобилна интернет връзка. Подготвили сме и специална изненада за Варна - един от първите 50, избрали 4G LTE услуга в нашите магазини, ще спечели LG G Pad 8.0 с три месеца безплатен супербърз мобилен интернет", добави Мария Тойчева.

Търговските обекти на "Макс" във Варна се намират в Гранд мол Варна и на бул. "Осми Приморски полк" 73. 4G LTE услугите могат да бъдат заявени и на уебсайта на компанията www.maxtelecom.bg или чрез обаждане на телефон 0999 111.