Иво Танев, Любомир Жечев, Краси Москов и Юлиян Константинов се конкурират да заместят Иван и Андрей

След дългогодишно присъствие на екран емблематичните водещи на "Сблъсък" Иван и Андрей отстъпват ринга на нов арбитър в култовото си предаване. Заместникът им ще бъде определен от зрителите чрез онлайн гласуване.

Сред претендентите за титуляр са коментаторът от трети рунд Иво Танев, който водеше играта "Треска за злато" по Би Ти Ви, победителят от първия сезон на "Къртицата" Любомир Жечев, радиоводещият Краси Москов и оперният певец Юлиан Константинов.

Кандидат-водещите имат възможност да се докажат в новата си роля в два поредни уикенда. Надпреварата помежду им започва на 28 декември и приключва на 5 януари, като избраникът на публиката се качва за постоянно на телевизионния ринг още от 11 януари.

Финалният "Сблъсък" с водещи Иван и Андрей е на 22 декември, когато гостуват всички претенденти за мястото им. В последното им неделно издание (от 10,30 ч. с продължителност един футболен мач) четиримата трябва да разкрият какво очакват от нестандартния кастинг, имат ли стратегия, с която да спечелят зрителския вот, ще използват ли удари под кръста и други номера.

В съботния "Сблъсък" на 28 декември на ринга се изправя журналистът Краси Москов. Неговата кариера започва през 2004-та в спортната редакция на "Дарик радио", а две години по-късно става един от емблематичните гласове по радио Z-Rock. Като тв водещ дебютира с развлекателното предаване "5400" по Тв7, а след това и в "Срещу новините". Темата на "Сблъсък"-а с водещ Краси Москов е: "Заздравява ли връзката еднократната изневяра?".

Въпреки че името на Любомир Жечев нашумя тази пролет, покрай участието му в "Къртицата", за победителя в риалити шоуто телевизията не е непозната територия. Баскетболистът е бакалавър по журналистика от СУ "Св. Климент Охридски", и е практикувал занаята като спортен репортер и водещ. Неговият ред да води "Сблъсък" е в неделя, 29 декември, когато темата е "За и против живота на кредит?". 

Кандидат-водещите на "Сблъсък" (от ляво на дясно) Любо, Краси и Юлиан

На 4 януари на мястото на Иван и Андрей застава острието на "Сблъсък" Иво Танев. За разлика от останалите кандидат-водещи, той се чувства в свои води, защото от известно време влиза в ролята на коментатора в третия рунд на предаването. Той започва новата година с темата "Мит ли е, че сме талантлива нация?".

На 5 януари на ринга се качва оперният певец Юлиан Константинов. Братът на волейболната ни легенда Пламен Константинов има блестяща оперна кариера, а в миналото се е изявявал и като рокмузикант. Нееднократно е гостувал и в "Сблъсък", където винаги яростно и убедено защитава позицията си. В своя кастинг за водещ той става арбитър по вечната тема "Възпитателно средство ли са шамарите?".

Тв зрителите познават Юлиан Константиновот от участието му във "ВИП брадър 2012" и като шумния и ексцентричен капитан на единия отбор в шоу-викторината "Аз обичам България", който си съперничеше с тима, командван от Андрей Слабаков (вдясно)