Всеки е чувал за полезните свойства на бирата, но се оказва, че това е питие, особено щедро към жените.

Бирата вероятно няма нужда от адвокати и пиар. Част от любителите й даже са наясно, че умерената консумация, освен приятна, е и здравословна. Но вероятно не знаете, че бирата е особено полезна за жените в напреднала възраст. 

С годините костната плътност при жените се мени и се налага приемането на калций.

На пазара се предлагат различни добавки, съдържащи калций, които вършат работа, но още по-добра работа върши халба бира.

Виж още: Как да поддържаме костите си здрави чрез храната

Изследване на National Osteoporosis Risk Assessment, обхванало 200 хил. жени, установило, че приемът на бира намалява риска от остеопороза. Това означава, че ако сте жена над 65, не е зле регулярно да пийвате по халба. Така намалявате риска от фрактура на костите.

Освен това бирата е богата на флавоноиди, заради хмела. Въпросните флавоноиди действат като хормонален заместител, което на свой ред облекчава симптомите на менопаузата.

Polezna e nyama nuzhda ot dokazatelstva

Има и друго: "При жените, които редовно изпиват по половин или цяла халба, не се наблюдава упадък на когнитивните способности и функции в сравнение с жените, които не пият изобщо."

До тези изводи е стигнало изследване, публикувано в "Ню Ингланд медисин джърнъл", проведено върху 12 хил. жени.

Разбира се, за да се възползвате от тези чудодейни свойства на бирата, не бива да прекалявате. И щом ще се ограничите до една бира, спокойно можете да изберете някое истинско произведение на пивоварното изкуство.

Източник: Уайн пеър