Според съпредседателя на парламентарната група на реформаторите Бъчварова ще гарантира реформите в МВР

Изборът на г-жа Бъчварова (вицепремиерът Румяна Бъчварова) за министър на вътрешните работи е гаранция за силна политическа воля за продължаване на реформите в Министерството на вътрешните работи. Това заяви днес пред БНТ съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и зам.-председател на "Движение България на гражданите" Найден Заленогорски.

Нямаме съмнения в качествата и възможностите на Румяна Бъчварова да се справи и нямаме съмнения, че ще намалее устремът за реформи в МВР и сигурността, допълни Зеленогорски.

Парадоксалното съотношение в МВР

Той определи като парадоксално съотношението в системата на МВР - на трима униформени полицаи да има един администратор.

По думите му има решение на управляващата коалиция на всички позиции, извън политическите, да се назначават само хора кандидати минали конкурс и че ще се ускорят законите, от които зависи високото темпо на реформите.

Виж още: Защо Борисов предложи Бъчварова

На въпрос за структурата на правомощията на вицепремиерите, той отговори, че е нормално да има реорганизация на отговорностите на Меглена Кунева и Румяна Бъчварова.

Зеленогорски категорично опроверга информацията, че е в РБ е обсъждана смяната на образователния министър проф. Тодор Танев.